BYT

Dveře jako vizitka domu

Jedna z nejdůležitějších součástí každého rodinného domu jsou vchodové dveře. Jsou totiž tím prvním, co spatří kolemjdoucí a návštěvy. Proto byste jejich výběr rozhodně neměli podceňovat. Existuje mnoho materiálů a technologií,ze kterých lze vybírat.

 

Hliník nebo plast?

Nejpoužívanější materiál na výrobu vchodových dveří je hliník a plast. Hliníkové dveře mají dlouhou životnost, vysokou pevnost, špičkovou odolnost i stabilitu a také vynikající tepelně-izolační vlastnosti, jejich cena však může být vyšší. Oproti tomu plastové dveře jsou o dost levnější a snadněji se udržují, k jejich dalším přednostem patří široká nabídka různých stylů a samozřejmě i ony disponují výtečnými tepelně-izolačními vlastnostmi.

 

A co sklo?

Skleněné dveře jsou v poslední době designovým hitem. Na první pohled vás upoutá celoskleněný panel zasazený do hliníkových dveří. Kromě špičkového vzhledu opět disponují vynikajícími tepelně-izolačními vlastnostmi. V porovnání těchto vlastností jsou všechny tři typy dveří srovnatelné. U těch skleněných budete navíc potěšeni jejich pevností a odolností, což byste u tohoto typu materiálu jistě nečekali.

 

Podle vlastního návrhu

Otázka designu je pro některé naprosto zásadní. Pokud se vám nebudou líbit dveře z originální nabídky, můžete si jejich design vylepšit podle svých přání a představ. Fantazii se meze nekladou a tak si i vy můžete vytvořit jakýkoliv vzhled se vám líbí nebo bude ladit s exteriérem vašeho domu. Tím se odlišíte od ostatních a budete mít jistotu, že druhé takové dveře neexistují. Při výběru vchodových dveří si rozmyslete, kterým vlastnostem dáte přednost. Pokud požadujete nízkou cenu, jsou plastové dveře ideální volbou. Kategorii odolnosti a pevnosti zase vévodí dveře hliníkové a designovou oblast zcela ovládají dveře skleněné.

Související příspěvky

Policové regály do spíže musí být na míru

redakce

Řešení, která vám nejen ušetří náklady za vodu

redakce

Byty Na Vackově podruhé? Úspěšný projekt se dočkal pokračování

redakce