< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Na gril nepatří jen buřty a klobásy
Buřty, klobásky nebo vepřové steaky jsou klasika, kterou zná snad každý. Proč ale nezkusit něco nového? Pokud si na grilu připravíte grilovanou rybu, pochutnáte si mnohem více a navíc uděláte něco i pro své zdraví. Rybí maso se na grilování hodí ideálně, protože je velmi dietní a dodá do těla spoustu vitamínů.
Kapr, losos, makrela…
Na grilu si můžete připravit všechny druhy ryb, a to na nekonečně mnoho způsobů. Pokud máte rádi jednoduchost, vyzkoušejte například kapra v alobalu se zeleninou. Stačí kapra naporcovat – stejně jako když připravujete řízky- a zabalit do alobalu spolu s mrkví a celerem. Přidejte ještě kousek másla a těšte se na super výsledek. Výborně chutnají například i steaky z lososa. Na lososa si připravte například marinádu z oleje a citrónu, kterou steaky budete potírat. Výsledek je prostě skvělý. Na gril můžete položit i předuzenou makrelu a dochutit ji libečkem. Libeček také chutná super v kombinaci se pstruhem. Grilovat ale můžete například i slanečky nebo sardinky…
Pořiďte si kvalitní gril
Opravdovou chuť grilovaných pokrmů si vychutnáte pouze tehdy, máte-li kvalitní gril. Proto jeho výběru věnujte maximální pozornost. Výbornou volbou jsou například elektrické grily, na kterých můžete grilovat zcela bez použití tuku.