INSPIRACE

Pochutnejte si na grilovaných rybách…

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Untitled document

Grilovací sezóna se na plno rozjíždí. Pokud hledáte inspiraci na grilované pochoutky, vaše hledání je právě u konce. Přinášíme vám několik tipů na to, jak na grilu připravit ryby…Zaručeně si pochutnáte…


Na gril nepatří jen buřty a klobásy

Buřty, klobásky nebo vepřové steaky jsou klasika, kterou zná snad každý. Proč ale nezkusit něco nového? Pokud si na grilu připravíte grilovanou rybu, pochutnáte si mnohem více a navíc uděláte něco i pro své zdraví. Rybí maso se na grilování hodí ideálně, protože je velmi dietní a dodá do těla spoustu vitamínů.

Kapr, losos, makrela…

Na grilu si můžete připravit všechny druhy ryb, a to na nekonečně mnoho způsobů. Pokud máte rádi jednoduchost, vyzkoušejte například kapra v alobalu se zeleninou. Stačí kapra naporcovat – stejně jako když připravujete řízky- a zabalit do alobalu spolu s mrkví a celerem. Přidejte ještě kousek másla a těšte se na super výsledek. Výborně chutnají například i steaky z lososa. Na lososa si připravte například marinádu z oleje a citrónu, kterou steaky budete potírat. Výsledek je prostě skvělý. Na gril můžete položit i předuzenou makrelu a dochutit ji libečkem. Libeček také chutná super v kombinaci se pstruhem. Grilovat ale můžete například i slanečky nebo sardinky…

Pořiďte si kvalitní gril

Opravdovou chuť grilovaných pokrmů si vychutnáte pouze tehdy, máte-li kvalitní gril. Proto jeho výběru věnujte maximální pozornost. Výbornou volbou jsou například elektrické grily, na kterých můžete grilovat zcela bez použití tuku.

Související příspěvky

Dřevěné žaluzie se vrací

redakce

Interiérové dveře se vyplatí objednat právě teď

redakce

Energeticky úsporné bydlení v Praze? V projektu Park Hloubětín!

redakce