TIPY

Vlastní udírna zlepší nejen zimní měsíce

Mráz a studený vítr na začátku roku nejsou pro milovníky grilování tím správným počasím. S uzením je to ale naopak a možné je také spojit oba typy přípravy, pokud máme tu správnou udírnu.

Vůně i chuť ještě teplých zprávě z udírny vytažených klobás nebo kousků masa snad nemá konkurenci. Uzení navíc umožňuje zakonzervovat potraviny, které jinak mají krátkou životnost, jako je například právě čerstvé maso. Nejen proto majitelé domů a chalup touží po vlastní udírně a setkání u ní je také společenskou událostí, protože většinou pozveme sousedy a přátele a užijeme si společný večer plný legrace a dobrého jídla. Vyudit můžeme párky, buřty, klobásy, ryby a drůbež a samozřejmě i sýry, které lze před přípravou promíchat s bylinkami nebo šunkou či kořením a získat tak jedinečné a originální potraviny.

Pořízením udírny je rozhodně nekončí grilovací sezóna ani to neznamená, že už se nikdy nevrátíme ke grilování. Naopak, udírny s grilovací plochou umožňují uzení a grilování zároveň nebo lze využívat každou plochu samostatně. Pokud zrovna nemáme připravené potraviny na uzení, můžeme si jen sednout ke grilu a naopak, pokud si chceme užít uzenou chuť právě připravených potravin, není nic jednoduššího. Postupně také najdeme ty nejlepší recepty a kombinace koření, které nám vyuzené potraviny. Promění na téměř božskou manu. Požitek z uzení posune na vyšší úroveň také použití udících lupínků z různých druhů dřeva, které se před použitím namočí ve vodě a během uzení nebo i grilování dodávají pokrmům jedinečné kouřové aroma.

Udírna může být v provozu po celý rok včetně mrazivých zimních měsíců, při kterých nám budou čerstvě vyuzené a ještě teplé klobásy chutnat o mnoho více. Využijeme ji ale samozřejmě kdykoli dostaneme chuť na uzené maso, sýr nebo další dobroty.

Související příspěvky

Proč si pořídit termostat?

redakce

Polstermöbelreinigung, Sofareinigung, Teppichbodenreinigung, Teppichreinigung Wien

redakce

Bezvodý pisoár ušetří 945 litrů vody měsíčně

redakce