TIPY

Kuchyňský odpad patří na kompost!

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Untitled document

Pokud jste majitelem třeba i malé zahrádky, jistě je vaší touhou mít krásně vypadající trávník nebo bohatou úrodu zeleniny…Rada je jednoduchá, musíte kvalitně hnojit a kvalitně hnojit znamená používat přírodní zdroje. Mít vlastní přírodní hnojivo není vůbec složité…

Využít můžete vše!

Základem kompostu je přírodní odpad jako je posekaná tráva, vytrhaný plevel,opadané listí ale také zbytky z vaší kuchyně. Ano i jídlo je dobrým základem pro kvalitní kompost. Nemusíte tak zbytky z  kuchyně vyhazovat do odpadků, ale chytře je můžete využít právě na kompost. Na kompost můžete vyhodit všechny možné zbytky potravin, žádné omezení v tomto směru neexistuje. Díky kombinaci zbytků potravin s přírodním odpadem jako je tráva, plevel nebo opadané listí získáte jedinečné hnojivo bohaté právě na látky, které podpoří rychlost růstu vašeho trávníku ale i zeleniny.

Kompost potřebuje správné místo

Základen kvalitního kompostu není jen přírodní odpad, ale vznik kvalitního hnojiva musí být podpořen i správně vybraným místem. Nevzhledná kupa není nic, co by na vaší zahradě mělo být. Pokud chcete kvalitní kompost, pořiďte si kvalitní kompostér. V dnešní době existuje mnoho různých druh kompostérů, které jsou vyrobeny z různých materiálů a mají různé rozměry. Záleží pouze na vašich potřebách. Ideálním řešením jsou potom kompostéry ze dřeva, které jsou velmi odolné a do zahrady skvěle zapadají.

Související příspěvky

Soužití se sousedy

redakce

Vysoce variabilní kancelářský nábytek

redakce

Pramenitá voda a automaty na vodu

redakce