ZAHRADA

Jak udit maso, aby mělo opravdu lahodnou chuť?

Uzené maso kupované v obchodech rozhodně není takovou pochoutkou, jakou bychom si představovali. Doba, kterou je maso ponecháno v udírně je krátká a maso nestihne mít tu pravou chuť kouře. Dokonce i soukromí řezníci již masu nedávají potřebnou pečlivost a krátí čas uzení. Pokud si tedy chcete opravdu vychutnat chuť kvalitního uzeného masa, musíte se spolehnout sami na sebe. Tedy udit si vlastní maso.

 

Na čem při uzení záleží?

Pro správné uzení musíte nejprve maso mít kde vyudit a také čím vyudit. Základními kameny pro správné uzení je tedy kvalitní dřevo a kvalitní udírna. Dřeva pro uzení existuje velké množství druhů. Některé dřeviny jsou pro uzení obzvláště vhodné. Jedná se především o ovocné druhy dřevin, mezi které patří například jabloň, třešeň nebo i brikety těchto dřevin. Právě uzení pomocí briket je v dnešní době velmi populární a často vyhledávané. Pro tento druh uzení je třeba mít ale odpovídající udírnu.

 

S udírnami Bradley Smoker je uzení hračka

Mít vlastní domácí udírnu nemusí být vždy tak složité, jak se na první pohled může zdát. Nemusíte již plánovat velké zděné stavby nebo kupovat drahé profesionální udírny. Pokud se rozhodnete pro koupi udírny Bradley Smoker, dostanete domácí udírnu profesionální kvality za velmi příjemnou cenu. Vybírat můžete z mnoha druhů a velikostí udíren pro každé využití. Specialistou na tento druh udíren e e-shop Grilovani.cz, který v oblasti udíren Bradley Smoker nabízí kompletní sortiment. Většina druhů udíren Bradley Smoker v nabídce je dokonce vybavena i generátorem kouře. Každá udírna ale dosáhne toho, co od ní potřebujeme. Skvělé chuti uzeného masa.

 

Kompletní nabídku naleznete na www.grilovani.cz.

 

Související příspěvky

Krycí bazénové plachty pro podzim a zimu

redakce

Jaké prvky zařadit do feng-šuej zahrady 

redakce

Jak na pěstování borovice hustokvěté a jejího kultivaru ‘Oculus-draconis’

redakce