DŮM INSPIRACE

Jak účinně zabezpečit dům?

Ochrana vlastního zdraví a majetku patří v moderním stavebnictví už mezi naprostou samozřejmost. V posledních několika letech ale zrovna tato oblast prošla a stále prochází velmi výraznými změnami. Dříve byly využívány mříže v oknech, hlídací psi a jiné mechanické způsoby, jak zlodějům zabránit v nechtěné návštěvě našeho obydlí. Současnost je orientována spíše do elektronické podoby a to platí také pro oblast zabezpečení domů.

Řešením jsou elektronické zabezpečovací systémy

Ještě před deseti lety byly elektronické zabezpečovací systémy využívány zejména k ochraně velkých průmyslových objektů a sídel firem. Postupně se ale začínaly rozšiřovat také do oblasti rodinného bydlení a v současnosti už nejsou žádnou výjimkou, ale standardem. Správně nainstalované systémy dokáží velmi účinně chránit každou část vašeho majetku, včetně exteriérových prostor. Vždy se proto obraťte na profesionály v této oblasti, kteří mají v tomto oboru více zkušeností a dokáží zajistit správnou instalaci pro každý objekt.

 

Soustava čidel a senzorů

Základem pro zabezpečovací systémy je soustava čidel a senzorů. Senzory mohou být různé a mohou reagovat na pohyb osob v interiéru, na pohyb okenních křídel, na rozbití a protipožární senzory reagují na teplo a na kouř. Neexistuje žádný předepsaný model, jak a kde mají být nainstalovány. Každá domácnost je odlišná a tak potřebuje na míru připravené řešení soustavy senzorů. Senzory při výskytu problému okamžitě zapnou alarm, který upozorní vás nebo přímo policii.

 

S kamerami budete neustále v obraze!

A jestli se nechcete spokojit pouze se senzory, ale chcete mít stav svého domu neustále pod dohledem, tak popřemýšlejte o realizaci bezpečnostního kamerového systému. Moderní systémy můžete přes počítače nebo chytré telefony mít k dispozici prakticky kdykoliv a kdekoliv. A jejich ovládání je velmi snadné. Investice do bezpečí je jednou z nejrozumnějších investicí.

Související příspěvky

Hodiny do kuchyně – aneb řídíme se rozumem!

redakce

Infrakabiny jako doplněk bydlení pro seniory

redakce

Okna dveře u domácích saun! Jaké vybrat?

redakce