TIPY

Herkules a Dispercoll získaly novou certifikaci

Disperzní lepidla jsou nedílnou součástí našich životů. Každá domácnost by měla být touto hustou bílou tekutinou vybavena. Dokud ji totiž nepotřebujete, nic se neděje. Krušné chvíle nastávají v momentě, kdy je potřeba slepit papír, dřevo, ale i další savé materiály. Disperzní lepidla se používají i na opravu nábytku, na který se lepidlo nanáší za pomocí štětce. Takto vytvořený spoj je velmi tuhý a zároveň i pevný a navíc vysoce odolný při kontaktu s vodou. Lepidla s těmito vlastnostmi není vhodné nanášet v příliš velkých vrstvách, důležitost spíše klademe na fixaci lepeného spoje. Ten by měl být zafixovaný minimálně na 12 hodin. Lepidlo je ředitelné vodou, díky čemuž se dá velmi snadno umýt, jen nečekejte do zatvrdnutí materiálu.

10012110911._._.o

Dispercoll a Herkules

Dispercoll a Herkules jsou nejpoužívanějšími a zároveň nejpopulárnější lepidly v České republice. Herkules se používá na lepení papíru, korku, kůže, dřeva a dalších dřevovláknitých materiálů a jde o velice vhodného pomocníka pro celou rodinu, dokonce i pro kutily a modeláře.

Dispercoll se hodí zejména k lepení měkkého i tvrdého dřeva, dokonce i nábytku. Tento typ lepidla nemění barevný odstín dřeva, ovšem při obsahu kovů se může barevnost opravdu trochu pozměnit. Pokud tedy plánujete pracovat se dřevem, je dispercoll prakticky jistotou.

10012100162._._.o

Herkules a Dispercoll získaly novou certifikaci

Lepidlo Herkules a Dispercoll se podle dlouhodobého očekávání posunuly zase o jednu pomyslnou příčku blíže k samotné dokonalosti. O tom svědčí i nově získaný certifikát prozrazující absolutní nezávadnost tohoto lepidla.

Zdravotní nezávadnost napomáhá k rozšíření lepidlové působnosti. Nyní je Dispercoll a Herkules v zajímavé situaci. Aktuálně se před nimi otevírá celý svět, především pak hračkárenský průmysl. Podle technického a zkušebního ústavu v České republice se nejedná o zdravotně závadný výrobek.

 

Pokud vás o disperzních materiálech zajímali i další infotmace, navštivte si internetové stránky prodejce na adrese http://www.druchema.cz/.10012110042._._.o

 

Související příspěvky

4 tipy, jak vybrat správné prostěradlo

redakce

Paravány – jak je umístit v kanceláři?

redakce

Parametry kamer, které byste měli znát před nákupem

redakce