INSPIRACE TIPY

Když nábytek z masivu tak takový, aby opravdu vydržel!

Kvalitě nábytku se v současnosti přikládá stále větší důraz. Už pomalu odchází vlna, kdy domácnosti kupovali přehnaně levný nábytek, který se po pár měsících zničil a opotřeboval a tak se zajel koupit nový. V dnešní době se klade důraz na designovou dokonalost vybavení interiéru, která vydrží dlouhá léta. Tedy i nábytek musí být dostatečně kvalitní a musí dlouhá léta vydržet v perfektním stavu. Stále větší poptávka je tedy po kvalitním nábytku z masivu.

 

Nábytek z masivu ještě není zárukou kvality

Velké procento zákazníků se domnívá, že nábytek z masivu je automaticky spojením kvality, dlouholetosti a odolnosti. Ovšem ve všech případech to rozhodně pravda být nemusí. Na trhu jsou bohužel prodávány i takové druhy nábytku, které tato kritéria rozhodně nesplňují. Jak poznat kvalitní nábytek z masivu. Rozhoduje především druh dřeva, technologie výroby a také síla materiálu. Některé druhy masivního nábytku mají nedostatečnou sílu materiálu a nevydrží ani několik měsíců využívání.

26a

Mezi opravdu kvalitní se řadí například dubový nábytek

Pokud se zaměříme na dřeviny, ze kterých je nábytek z masivu vyráběn, rozdělení by mělo být především na měkké a tvrdé dřeviny. Měkké dřeviny jsou třeba smrk nebo borovice. Jsou méně odolné proto opotřebení i poškození nárazem a z hlediska designu nemají ani tak zajímavou strukturu dřeva. Dubové dřevo e přesný opak. Jedná se o tvrdou dřevinu, vysoce odolnou proti poškození i opotřebení a struktura a barva dřeva se řadí k nejzajímavějším. Dubový nábytek je tedy tím opravdu kvalitním nábytkem z masivu.

tempio_05

Ještě záleží na provedení

K tomu, abyste dokázali vyrobit kvalitní produkt, nestačí jen vysoká kvalita základního materiálu, ale také jeho precizní zpracování. Jak má být kvalitní dubový nábytek z masivu vyroben? Na to se můžeme podívat do nabídky společnosti AV Interiéry, specialisty na prodej nábytku z masivu. Dubový nábytek je jednou ze základních kategorií této společnosti a svým klientům jej dodává ve spolupráci s anglickou firmou Fortune Woods. Každá část nábytku je vyrobena ze 100% masivního dubového dřeva. Jednotlivé díly jsou upevněny na pero a drážku, tedy klasickým způsobem.

Kompletní nabídku najdete na www.avinterieryshop.cz.

Související příspěvky

Mějte své knihy pečlivě uspořádané

redakce

Jak stylově vybavit chalupu? Vlastními silami je to složité!

redakce

Jak na pravidelnou údržbu oken a dveří?

redakce