INSPIRACE TIPY

LED panely! Oč se vlastně jedná a proč jsou stále oblíbenější?

O LED osvětlení je v současné době opravdu velký zájem a probírají se zejména výhody žárovek a zářivek. V přívalu informací právě o zářivkách a žárovkách nabízených v této kategorii se ale poněkud vytrácí ještě jeden typ osvětlení – LED panely. Být v ústraní si ale tyto produkty rozhodně nezaslouží. Právě to jsme se rozhodli změnit a dnešní článek budeme věnovat tomuto druhu osvětlení. Jaká je jeho charakteristika, výhody a možnosti, to vše se dozvíte v dnešním článku.

 

Charakteristika a konstrukce LED panelů

Nejprve si samotné LED panely představíme. Celé panely se skládají z hliníkového rámu, difuzního panelu a světelných modulů. Svým vzhledem mohou připomínat nástěnné světlo. Velký rozdíl je ale v technologii osvětlení. Zatímco u nástěnných světel je zdrojem světla žárovka, která svítí do skleněného krytu z vnitřní strany, u LED panelů žádné žárovky nečekejte. Světelný zdroj je totiž jinde.

 

LED moduly ukryté v rámu

Zdrojem osvětlení v LED panelech jsou již zmíněné moduly. Ty jsou velmi podobné LED páskům. Moduly jsou umístěné v rámu panelu a nasvěcují panel z boční strany. U velkých panelů jsou po celém obvodu rámu. U čtvercových menších druhů mohou být jen ze dvou stran. Tím je dosaženo mnohem širšího světelného rozptylu, který je navíc dokonale rovnoměrný. O rozložení světla se postará difuzér, který se skládá z několika vrstev.

 

Panely v několika provedeních

Pokud se budeme věnovat tvarům panelů, najdeme kruhové, čtvercové i obdélníkové. Jednotlivé typy nesází na přehnanou eleganci, ale na to, že v jednoduchosti a v čistotě linií je síla. Co se týče provedení a možnosti jejich instalace, je nabídka opravdu pestrá. Existuje totiž podhledový LED stropní panel, závěsné, přisazené a vestavěné panely. Můžete si tak vybrat, který druh bude nejlépe vyhovovat vašim požadavkům a potřebám. U specializovaných prodejců je každá kategorie zastoupena hned několika druhy.

 

Mezi takové prodejce se řadí také www.ledsviti.cz

 

 

 

 

Související příspěvky

Top 3 trendy zahrady pro rok 2021

redakce

Koupelnové zrcadlo dotváří design koupelny

redakce

Nemovitosti jsou i přes vysokou inflaci nejlepším zajištěním pro nejistou dobu

redakce