TIPY

4 hlavní důvody, proč je LED osvětlení fenoménem dnešní doby

Osvětlení, od dob vynalezení první žárovky panem Edisonem prošlo opravdu významnou proměnou. Každá doba má své typické druhy a technologie osvětlení. Fenoménem dnešní doby se stává zejména LED osvětlení. V následujícím článku si představíme 4 zásadní důvody, proč je právě tento druh tak populární.

 

  1. Úspora energie

Snižování energetických náročností a minimalizace výdajů za provoz všech druhů staveb je symbolem dnešní doby. A to je první důvod obliby této technologie. LED osvětlení má v porovnání s klasickým osvětlením mnohem úspornější provoz. A úspory rozhodně nejsou zanedbatelné. Při správné volbě druhu, může být rozdíl ve spotřebě energie až 80%. Úspora 80% výdajů za osvětlení už tvoří významnou položku v každé domácnosti i firmě.

 

  1. Okamžitá reakce a plný jas

Starší druhy osvětlení mají také problém s reakcí a dosažením plného výkonu. Po zapnutí světla trvá dlouho, než dosáhnou plného výkonu. To může trvat i několik minut. Prvních pár minut je světlo slabší. U LED osvětlení je tento problém také eliminován. Plného výkonu dosahuje LED technologie okamžitě po zapnutí. Snížená je také doba reakce. LED technologie je v současnosti nejrychlejší.

 

  1. Možnost volby odstínu i rozptylu světla

LED žárovky i ostatní druhy LED osvětlení je možné vybírat v několika variantách vydávaného světla. Nejde jen o sílu samotného svitu, ale také o další technické parametry. Tím prvním je možnost volby odstínu světla. LED osvětlení je možné vybírat v typech teplé bílé barvy, denní bílé a studené bílé. Také rozptyl světla může být u jednotlivých modelů odlišný. Tím můžete výběr přesně přizpůsobit daným potřebám.

 

  1. Náhrada do všech technologií

LED technologie osvětlení je v současnosti komplexní. To znamená, že s její pomocí lze nahradit všechny stávající druhy osvětlení, ať už se jedná o domácí nebo komerční využití. Základem jsou samozřejmě LED žárovky se závity E 27 a E14. Nechybí ani patice GU10 a MR16. LED technologií v současnosti disponují i komerční zářivky a instaluje se také do veřejného osvětlení.

Jestli chcete znát další důvody popularity LED osvětlení a zjistit více informací, stačí navštívit www.iqenergy.cz.

Související příspěvky

Proč stavět na zelené louce, když se dají opravit zchátrálé objekty?

redakce

Matrace pro zdravé spaní

redakce

Co vše můžete vyčistit tlakovou myčkou?

redakce