DŮM

Proč zvolit pro pasivní domy nebo novostavby peletová kamna COLA

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Untitled document

Peletová krbová kamna jsou mezi uživateli pasivních domů ale i jiných novostaveb stále více oblíbená. Důvodů jejich oblíbenosti je hned několik. Co přináší peletová kamna navíc a proč zvolit právě tato kamna?

 

Úspora za topení

Dle zkušeností zákazníku, kteří si pořídily krbová kamna na pelety COLA dosahují značné úspory a to oproti plynu 50 % a oproti elektrickému vytápění až 60 % úspory za vytápění a ohřev vody.

 

Úspora místa a jednoduchá instalace

Tyto dva důvody jsou jasné. Každý majitel rodinného domu se snaží ušetřit místo a současně si chce pořídit výkonné pomocníky, kteří udělají jeho bydlení komfortnější. A právě tyto dva požadavky splňují peletová kamna dokonale. Kamna na pelety mají totiž optimální rozměry, díky kterým se výborně hodí do obývacích pokojů, kde nezabírají téměř žádné místo a současně se stanou jeho zajímavou funkční dominantou. Peletová krbová kamna s výměníkem jsou plnohodnotná jako plynový kotel, takže se pouze připojí na otopný systém. Nemusíte se tedy vůbec obávat složité instalace, která je častým jevem u kotlů u kterých musí být brán zřetel i prostor – kotelnu. Pro pasivní rodinné domy jsou například ideálním řešením peletová kamna TERMO ORION, FOCUS či ELLISE které svým minimálním výkonem 5 kW a účinností 97 % splňují veškeré požadavky pro ekonomické vytápění novostaveb a pasivních domů. Zbylý výkon kamen se může použít pro ohřev teplé užitkové vody.

           

 

 

Snadná obsluha, údržba i zajímavé využití

Kamna na pelety se také snadno ovládají a udržují. Nevyžadují žádnou zvláštní péči. Doplnění zásobníku kamen peletami u pasivních domů je nutné provést zhruba jednou za 3 dny a čistění kamen se potom provádí zhruba jednou za týden a trvá v průměru 5 minut. Prostě dokonalé. Peletová kamna lze například využít i pro ohřev teplé užitkové vody, takže s nimi můžete i výrazně ušetřit.

 

Výhody oproti krbu nebo klasickým krbovým kamnům

Klasické krby nebo krbová kamna mají tu nevýhodu, že uniká kouř do místnosti a vypadává z nich popel a nečistoty při nakládání paliva. Peletová kamna se při provozu neotvírají a pelety se doplňují z uzavřených 15 kg pytlů, takže tyto nešvary které Vám znečišťují obytný prostor prachem a kouřem odpadají.

 

 

Kde je hledat?

Na českém trhu jsou v současné době k dostání moderní peletová kamna od firmy ecoFlame, která jsou jedničkou ve svém oboru. Interiérové kotle na pelety Cola jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a vyznačují se vysokou životností, extrémní odolností a v neposlední řadě i zajímavým designem. Navíc splňují nejpřísnější předpisy z hlediska emisí, takže si nebudete zamořovat okolí domu toxickým kouřem a kontaminovat zahrádku.

Více informací najdete na www.ecoflame.cz

Související příspěvky

Začněte řešit tepelné ztráty vašeho domu. Je nejvyšší čas!

redakce

Chrání Vaši energii, šetří Vaše peníze!

redakce

Koho oslovit na výškové práce!

redakce

3 x komentováno

Jitka 21. 8. 2015 at 15:00

Super mám je doma a jsem moc spokojená 🙂

Karel 5. 6. 2016 at 21:20

Cituji z článku:Pro pasivní rodinné domy jsou například ideálním řešením peletová kamna TERMO ORION, FOCUS či ELLISE které svým minimálním výkonem 5 kW …atd
Co je to za nesmysl?! Kamna s minimálním výkonem musí pasivní dům zcela jistě přetopit!!!

Tvrdík 15. 12. 2016 at 10:37

Peletová kamna jsou dobrá v novostavbách díky své ekologičnosti, ale rozhodně ne v pasivních, jak píše výše Karel, je riziko, že to přetopí. ABX nebo Haas jsou srovnatelné kvalitou, ze svých zkušeností s instalací v RD můžu jedině doporučit ty Haasy, viz e.g. tady – https://www.levnekrby.cz/katalog/peletova-kamna-3141/haas+sohn-rukov-3142/peletova-kamna-toledo-32-c-3146/
Zákazníci si také nestěžují na kvalitu zpracování a topné vlastnosti.

Diskuze je uzavřena.