BYT

Na podlahu dlažbu nebo dřevo?

Untitled document

Stavíte dům nebo se teprve rozhodujete, jak bude váš vysněný dům vypadat? Pak jistě pečlivě přemýšlíte a vybíráte materiály, z nichž bude postaven i zařízen. Vzhledem k tomu, že se jedná o tzv. životní investici, není dobré dávat přednost těm nejlevnějším a výprodejovým nabídkám. Jedním z oříšků je správný výběr podlahy. Volba, z čeho bude, je klíčová nejen pro vzhled celého domu, ale i pro nároky na údržbu a budoucí opravy, v první řadě také pro vaší peněženku.

 
  

Dřevo
Podlaha z dřevěného masívu je beze sporu nádherná. Dýchá přirozeností a dokáže vytvořit přátelskou atmosféru domova s příjemným nášlapem. Záleží jen na nás, v jaké kondici je naše bankovní konto nebo ochota si půjčovat, protože výběr je velmi pestrý. Můžeme si pořídit tu nejobvyklejší podlahu z dubu nebo se blýskneme exotickou dřevinou. Úpravy povrchů jsou taktéž rozmanité. Jiné je dřevo napuštěné olejem, jiné pak lakované. Obecně však platí, že se vždy bude jednat o podlahu choulostivou k zacházení i údržbě. Budete podlepovat nohy židlí, aby nevyryly rýhy, hlídat každou kapku vody a opatrně vytírat pouze speciálními prostředky s PH neutrálním. Za krásu se v tomto případě platí a musí se o ni pečovat.

6

Keramika
Podlaha z keramiky je oblíbená, ale studená. Strach z ledových dlaždic byl dosud oprávněný, dnes už se teplota řeší podlahovým vytápěním, takže tato nepříjemná vlastnost odpadá. Keramika se vyrábí v tolika verzích a barvách, že není možné všechny ani zmínit: od klasických, typu cotto, které udělají parádu především v rustikálně zařizovaných domech, až po hyper moderní třeba s metalickým leskem a třpytkami do různých vzorů. Z tohoto materiálu můžete mít od nejlevnějších po extravagantní vzory za rozumné peníze. S údržbou to budete mít jednoduché a dlouhá životnost spolu s odolností proti živlům budou významným bonusem vašeho domu.

Vítěz: keramická dlažba s designem dřeva
Kvalitní keramický střep Cres Porcellanato s nejnovějším designem různých druhů dřev je jasnou volbou pro ty, kteří milují dřevo, ale přitom se nechtějí zabývat jeho neduhy. Dá se použít jak do kuchyně či pokoje, tak i do zátěžových prostor jako jsou koupelny, terasy, bazény a chodníky na zahradách. Nenáročná na údržbu, odolná a v dřevěném designu nádherná bude podlaha vašeho domu v provedení některého z povrchů, věrně kopírujících běžné i vzácné dřeviny se stabilní keramickou základnou. Ve stejných vzorech se dělají i obklady a doplňkové prvky. Tak si můžete splnit svůj sen o dokonale sladěném interiéru i exteriéru ve dřevě a přitom ušetřit, protože i ta nejlevnější podlaha z dřevěného masivu je oproti keramické drahá. Navíc odpadá lakování, tmelení, broušení a další práce. Zbývá jen radost z krásné podlahy.

V cenách od 888 Kč/ m2 až po 3.684 Kč/ m2 vám dřevěnou keramiku Legno  nabízí ASSO, s.r.o. Přijďte se podívat do showroomu ASSO v Biskupské 8, v Praze nebo na www.asso.cz

Související příspěvky

Vybírejte bazénovou chemii především podle kvality

redakce

Potřebujete desky na novou podlahu, ale nechcete  dřevotřísku?

redakce

Rekonstrukce lodžie nebo balkonu nemusí mít hororový scénář

redakce