INSPIRACE

Hodiny do kuchyně – aneb řídíme se rozumem!

Ať už si to myslíte nebo ne, hodiny jsou součástí všech našich dnů. A není od věci mít jedny doma – a proč ne zrovna v kuchyni? I při vaření byste měli mít přehled o čase. Především proto, abyste věděli, jak dlouho pečete husu nebo, jak dlouho vaříte těstoviny (a atd.) Jak budou vypadat vaše budoucí hodiny v kuchyni?

Vybírejte z těch, které mají přehledný ciferník

Proč byste si měli kupovat malé, nezáživné a nečitelné hodiny? K čemu by byly? Musíte si uvědomit, že budou plnit úlohu dominantního prvku v této místnosti. Pokud se v hodinách dobře vyznáte, nemusí mít nutně ciferník opatřený klasickými číslicemi. Kromě ciferníku si promyslete designe. Není příliš hezké a potřebné, aby byly kuchyňské hodiny jako pěst na oko. Proto se snažte, aby byly sladěné s výbavou kuchyně.

Dnes není těžké najít model, který by vám vyhovoval. Styly jsou pojmenovány a v mnoha obchodech bývají i popsány pro daný styl. Případně vám poradí prodávající. Dopředu vás můžeme ubezpečit, že vybírání správného modelu vám může zabrat i několik dní! Není proč tuto činnost uspěchat.

Všímejte si rozměrů

Další zřejmá věc. Velikost hodin je zásadní – když budou moc malé, nic na nich neuvidíte a zbytečně se budete vztekat. Pokud máte stěnu, kde budou dominantním prvkem (nebo jen jediným), pak stoprocentně vsaďte na větší rozměry. Tím pádem na ně i dobře uvidíte. Pokud zde máte již nějaké obrazy, vybírejte takové, které budou čitelné a zároveň nezastíní obrazy.

Nástěnné hodiny se vyrábějí v několika provedeních a z několika materiálů. V hodinářství nebo v běžných kutilských obchodech najdete jak dřevěné, tak kovové i plastové variace a jedny jsou hezčí než ty druhé.

Vybráno již máme, kam je umístíme?

Prakticky většina designerů se shodnou na jedné věci – hodiny by měly viset v úrovni očí, ale ti se moc nezamýšlí nad praktičností. Hodiny klidně pověste i výše – zvláště ty s většími rozměry. Jen jediné pravidlo byste měli dodržovat. Nedávejte je ani ke stropu a ani blízko podlahy. A pak se podívejte na to, aby vám neodrážely sluneční světlo! Jinak je věšení zcela ve vaší moc

Související příspěvky

Vedra jsou pryč, pojeďme na výlet!

redakce

Podle čeho vybrat kvalitní PVC podlahu?

redakce

ASSO přichází s novinkou ClipTile

redakce