ZAHRADA

Jak na zastínění zimní zahrady?

Zimní zahrady se těší stále větší oblibě. Rozšiřují obytný prostor domu, jsou spojnicí mezi jeho interiérem a exteriérem, vytvářejí ideální místo pro setkávání s přáteli či na přezimování venkovních terasových rostlin. A svítí-li na ně sluníčko, není je ani nutné vytápět.

O příjemnou teplotu uvnitř zahrady se obzvláště v brzkých jarních měsících postará tzv. pasivní solární systém. V parních letních dnech ale jejich uživatele trápí problém opačného rázu. Jejich zimní zahrada se přehřívá a ve velmi parných dnech je v podstatě neobyvatelná. Na místě je tak vhodné zvážit její zastínění.

Zastínění zimních zahrad

V případě zastínění zimní zahrady v úvahu připadá hned několik možností. Pro prosklené zimní zahrady je vhodná markýza na zimní zahrady Climavelum z portfolia značky Bohemiaflex specializující se na výrobu špičkové stínící techniky. Climavelum dokonale přilne na povrch zimní zahrady a vytvoří tak s ní jeden celek.

Potah odolávající UV záření

Potah markýzy vyrobený ze speciální akrylátové látky ošetřené nanotechnologií, která jej činí odolným vůči slunečním paprskům i mírnému dešti, se stahuje a vytahuje prostřednictvím lan ve vodících kolejnicích.

Chcete-li zastínit i stěny zimní zahrady, zvolte některou ze svislých markýz, jako například Screen Zip nebo levnější variantu Sandra.

Markýza Herabox se zipovým systémem poskytuje pro zimní zahradu něco navíc – totální ochranu před větrem. Zipové kolejnice natahují potah a zamezují vzedmutí látky.

Zastínění pergol z polykarbonátu

Pro zastínění pergoly z polykarbonátu je pak vhodná markýza Veranda box. Její výhodou je maximální flexibilita umístění kolejnic, která dovoluje markýzu instalovat na různé typy konstrukcí. Přesahující potah navíc umožňuje zastínění i svislých stěn.

Na míru a s pětiletou zárukou

Všechny zmíněné produkty jsou vyráběné na míru a na modely s motorem firma Bohemiaflex poskytuje nadstandardní pětiletou záruku. Životnost produktů, která byla testována u některých výrobků na deset tisíccyklů, je pak odhadována na 15 let. Vybírat budete moci ze široké kolekce potahových látek. Vaše nová markýza tak může dokonale splynout s domem, či z něj naopak vyčnívat – prostě podle toho, jak to máte rádi.

 

Související příspěvky

Bazény, čistírny odpadních vod, septiky, jímky…

redakce

Připravte si truhlík, zelenina volá!

redakce

Kam uklidit zahradní techniku před zimou?

redakce