INSPIRACE

Vybíráme pelech psa – na co si dát pozor?

Pes je ve své podstatě nenáročný tvor. Ke spokojenosti mu většinou stačí málo. Musí mít svého pána, který se k němu chová slušně a má ho rád, potřebuje vyváženou stravu, dostatek pohybu a také místo, které bude pouze a jen jeho. Útočiště, kam se schová, když bude chtít odpočívat a být jen sám. Že váš psí kamarád ještě nemá vlastní pelech? Máme pro vás několik zásad, kterými byste se měli při jeho výběru držet.

 

Na kvalitě a provedení psího pelechu velmi záleží

Psi potřebují pohodlí stejně jako lidé. Někteří majitelé psů dělají tu obrovskou chybu, že psovi hodí na zem deku a myslí si, že mu to bude stačit. Ne, takto to nejde. Psi a to velké i malé rasy, jsou velmi citliví. Potřebují jistý komfort, který jim může nabídnout jen vhodně vybraný pelech.

 

Pro každého psa se najde to nejlepší řešení

Naštěstí je v současné době možné vybírat pelechy pro psy v několika provedeních, takže si každý pes přijde na své. Mezi ty úplně nejzákladnější patří matrace pro psy, které jsou vhodné pro větší plemena.


 

TIP – doporučujeme vám speciální matraci pro psy DOOOP XTREM. Je 8 cm vysoká, takže nabízí příjemné poleženíčko Její velkou výhodou je snadno udržovatelný a nepromokavý potah. Pro snadné čistění je možné z matrace vyndat i náplň. Tato matrace se vyznačuje extrémní odolností proti poškození, takže vydrží krásná řadu let.


 

Mantinel? Je třeba měřit!

Pro velká, střední i menší plemena jsou vhodné pelechy s mantinelem. Psovi nabízejí pohodlí, protože se může o mantinel opřít a tak se i zahřát. Při výběru tohoto pelechu si dejte pozor, aby se do něj pes pohodlně vešel. Ještě než ho koupíte, změřte psa v poloze když spí a je rozvalený.

Koupit můžete i levné psí pelíšky. Příkladem může být Žlutý pelíšek ADI pro malá plemena, který vyplněn prošívaným dutým vláknem a má přikrývku, která je přišitá přímo k pelíšku.

Dalším typem jsou pelechy v podobě boudy. Tyto jsou vhodnější po malá plemena, protože pejsci se v nich cítí bezpečněji. Zejména dámy potěší, že existují i designové boudičky pro psy. Co říkáte na Domeček Peekaboo Dots Louisdog s puntíky a mašlí?

Výběr je rozmanitý a jen na vás, jak pohodlně se bude vašemu psímu příteli odpočívat. Nabídku špičkových pelechů pro psy najdete na mujmazlik.cz.

 

 

Související příspěvky

Malíři Brno – spolehlivost a profesionalita v každém směru

redakce

Ratanový nábytek od Axin Trading zaujme

redakce

Stavební pouzdro NORMA – obložená klasika v různých modelech

redakce