DŮM

Kudy může unikat teplo, i když je půda zateplená?

Léto už pomalu končí a opět nastává čas přemýšlet o tom, jak zvýšit tepelně-izolační vlastnosti rodinných domů. Opravdu velké množství tepla uniká stropem a půdou. Těmto tepelným únikům lze zabránit zateplením půdních prostor. Metod a technologií existuje hned několik, ale nesmíte zapomínat ani na to, že i když zateplíte podlahy na půdě, teplo může stejně unikat. Možná zateplíte podlahu, ale zapomenete na půdní schody. Ty jsou přece také součástí podlahy na půdě a i tak malým otvorem uniká podstatná část tepla. Jak to vyřešit.

 

Řešením jsou půdní schody s dostatečnými termoizolačními vlastnostmi

Když už se rozhodnete pro zateplení půdy, měli byste myslet i na půdní schody. Ty se dají dodatečně zateplit jen velmi složitě. Ideální variantou je tedy nákup nových schodů. Půdní schody jsou na našem trhu zastoupené ve velmi hojném počtu, ale jsou mezi nimi velké rozdíly. Velké množství výrobců se soustředí na design, pevnost a komfort schodů, ale termoizolační vlastnosti jsou minimální. Dejte si na tento parametr pozor.

Fakro věnuje termoizolačním vlastnostem půdních schodů velkou pozornost

Jedním z mála výrobců, který se kromě komfortu a designu půdních schodů věnuje i jejich termoizolačním vlastnostem je společnost Fakro. Termoizolačním vlastnostem věnuje dokonce nadstandardní pozornost. Výsledkem jsou půdní schody, které splňují veškeré technické požadavky, požadavky na komfort i na bezpečí a samozřejmě na tepelné úspory.

 

Součástí nabídky jsou i Super Termoizolační půdní schody LWT

Důkazem nadstandardního vývoje půdních schodů v oblasti tepelné izolace jsou Super termoizolační půdní schody LWT. Jejich největší předností je součinitel prostupu tepla, který je v oblasti půdních schodů opravdu unikátní. Jeho hodnota je totiž pouhých U=0,51 W/m2K. tepelné ztráty jsou tedy doslova minimalizovány.

 

Detailní informace o produktu se dozvíte přímo na www.fakro.cz

 

 

Související příspěvky

HLEDÁME DŮM NA ZATEPLENÍ

redakce

Ještě před tím, než vám bude ze zimy velké vedro

redakce

PVC podlahu lze využít v každém prostoru, jaké jsou její hlavní výhody?

redakce