TIPY

Kutilové i profesionálové se učí pokládat dlažbu a obkládat po novém

Ten, kdo dělal obklady ještě bez pomocných křížků, nedá na ně nejspíš dopustit. Ale i těm již zvoní hrana. Vyrovnávací systémy na dlažby a obklady jsou dnes ještě sofistikovanější. Využívají se nové systémy: Fixlevel klín-kleště a Fixevel šroub-matice.

S novým vyrovnávacím systémem položíte snadno i velkoformátovou dlažbu a obklady

Aktuálním trendem jsou dnes velkoformátové obklady a dlažby. Vyrovnávají se hůř než malé obklady. I pro ně je určený systém, jenž kombinuje spony, klíny a kleště. Tento třídílný systém Fixlevel dokáže efektivně zafixovat dlažbu i obklady v poloze, ve které vydrží až do finálního ztuhnutí lepidla. Nestane se vám tak, že se velkoformátový obklad pohne. Dlažbu či obklady udrží i v případě, že nám bude objemově pracovat lepidlo a během vysychání se smrskne, nebo když lepidlem vyrovnáváme nerovnosti a obklady pak mohou mít tendence propadat se do vrstvy ještě nezaschlého lepidla.

Systémy pro obkladače, které drží

Fixlevel klín-kleště

Systém Fixlevel klín-kleště na obklady a dlažbu vytváří zámkovou strukturu, díky které se obklady nepohnou ani o desetiny milimetru. Celé nastavení je poměrně rychlé a snadné a klíny jsou opakovaně použitelné. Důležité je pouze při výběru myslet na to, jaký typ dlaždic či obkladů budete pokládat. Spony se dělají pro různou tloušťku dlaždic (3 až 12 mm a 12 až 24 mm) a pro různé šířky spár.

Fixlevel šroub-matice

Dalším novým systémem pro pokládku dlažby je Fixlevel šroub-matice na obklady a dlažbu. Využívá distanční šrouby pro dlaždice od 3 do 23 mm a pro šířku spáry 1, 2 nebo 3 mm. Matice jsou opakovaně použitelné.

 

Vyrovnávací systém pro profesionály i kutily

Nový systém Fixlevel je určený pro vytvoření dokonalé roviny dlažby a pro přesné spáry obkladů i dlažeb. Urychluje a zdokonaluje práci profesionálních obkladačů, ale je též silným nástrojem v rukou kutilů. I amatér dokáže s těmito profi pomůckami zázraky. Dlažby i obklady jsou rovné, spáry jedna jako druhá a celá pokládka je mnohem snazší i pro lidi bez zkušeností.

 

TIP: E-shop Chmelík-Trade.cz nabízí celou řadu dalšího nářadí pro obkladače – řezačky na obklady a dlažbu, diamantové korunky, diamantové kotouče, nástroje a příslušenství pro řezání a vrtání. Nechte si poradit, které nářadí je nejvhodnější právě pro vás.

Související příspěvky

Podlahy do nemocnice splňují přísné hygienické nároky

redakce

Jak venkovní žaluzie udržovat čisté?

redakce

Chraňte svůj domov před nezvanými návštěvníky. Bezpečí začíná u kvalitních dveří

redakce