DŮM

Přehřívají se vám půdy kvůli střešním oknům?

Teploty se stále zvyšují a dnů, při kterých bude i více než 30°C bude neustále přibývat. Při takto vysokých teplotách může velmi snadno docházet k přehřívání interiéru. Zejména kvůli oknům, do kterých se opírají sluneční paprsky a teplo proniká přímo do interiéru. To samozřejmě platí také o střešních oknech na obývaných půdách. Do střešních oken slunce praží nejdéle. Mezi nejvyužívanější stínící prvky do oken, které brání přehřívání interiéru, patří markýzy. Ty dosahují také nejvyšší účinnosti. A naštěstí jsou zde i moderní druhy na střešní okna.

 

FAKRO nabízí speciální markýzy na střešní okna

Společnost FAKRO patří na našem trhu mezi specialisty v oboru střešních oken. Střešní okna FAKRO se mohou řadit nejen k nejlepším u nás, ale v celé Evropě. Tato společnost nabízí střešní okna v zastoupení mnoha druhů a nechybí samozřejmě ani široká nabídka doplňků. Mezi nimi i stínící doplňky, kterým dominuje nová generace markýz pro střešní okna.

 

Přednosti markýz FAKRO

Nové markýzy pro střešní okna jsou spojením komfortu při ovládání a efektivních účinků v oblasti přehřívání interiérů slunečními paprsky. Jedná se o elektricky ovládané markýzy, které zajistí rovnoměrné rozvržení světla, bez ostrých odrazů. V porovnání s některými druhy interiérového stínění pro střešní okna mohou mít markýzy AMZ až 8x vyšší účinnost. Přes zataženou markýzu budete mít stále kontakt s okolím a denní světlo se vám bude do interiéru stále dostávat. Dovnitř však nebude pronikat teplo ze slunečního záření. Tady jsou největší rozdíly mezi markýzami a roletami na střešní okna.

 

Komfortní i samostatně uvažující markýzy

Nabídku tvoří markýzy AMZ Z-Wave, na elektrické ovládání. Tento druh markýz je napájen z elektrické sítě a ovládat je můžete pomocí dálkového ovladače. Dalším druhem jsou pak markýzy AMZ Solar. Tento druh není napájen z elektrické sítě, ale ze solárních baterií. Markýzy AMZ Solar dokáží pracovat automaticky a samostatně. V závislosti na intenzitě slunečního záření totiž sami usoudí, jak je nutné jejich zatažení nebo roztažení. Pracují tedy i v době vaší nepřítomnosti.

 

Kompletní informace najdete na www.fakro.cz.

 

Související příspěvky

Série EXCLUSIVE – sprchové dveře do niky

redakce

Originální nábytek – jak bude vypadat u vás doma?

redakce

O izolaci vchodových dveří se zasklením v současnosti nemusíte mít obavy

redakce