DŮM

Jak výrazně ušetřit za energie v domácnosti?

Zónová regulace představuje ideální prvek pro moderní automatizaci domácnosti. Chcete-li se tedy o ní dozvědět více, jsou následující řádky určeny právě Vám.

Pokud se zaměříte na výdaje v domácnosti, zřejmě zjistíte, že lze v mnoha oblastech poměrně dost ušetřit. Můžete sice namítnout, že takové výdaje jistě nejsou nijak enormní, nicméně ušetříte-li něco tady a něco zase tam, ve výsledku se může jednat o zajímavé částky. Někdy navíc skutečně jde o zbytečnou finanční zátěž. Sem lze samozřejmě zařadit např. výdaje za topení. S pomocí kvalitní zónové regulace se Vám ovšem nabízí řešení!

 

Co je vlastně zónová regulace?

Zónová regulace Vám dopomůže k ideální teplotě ve všech místnostech. Někde se pochopitelně topí méně než jinde a navíc se požadavky na teplotu v jednotlivých místnostech mění i v průběhu dne, tedy když jste např. v práci, spíte atd. S prvotřídní zónovou regulací Siemens nicméně získáte i spolehlivé řízení ventilace, přípravy teplé vody či klimatizace. To vše za pomoci řídící jednotky a kvalitních detektorů.

 

Proč zvolit zónovou regulaci?

Regulace vytápění, a nejen jeho, není zejména ve starších budovách na převratné úrovni. Právě naopak. Zónová regulace je v takovém případě vskutku zajímavou inovací, která Vám umožní ušetřit spoustu peněz, jež poté můžete použít jinde. Se zónovou regulací tedy dosáhnete výrazné snížení spotřeby energií, a tím pádem je takové řešení velice pozitivní i pro životní prostředí. Systém zónové regulace lze použít jak v nových budovách, tak i ve starších domech. Montáž těchto systému není časově náročná.

 

Systém Synco Living od Siemensu

Představujeme Vám Synco Living, jde o inteligentní systém automatizace domácnosti, který se vztahuje na pestrou škálu funkcí. Synco Living s kvalitními detektory Siemens zajišťuje praktické a efektivní řízení vytápění i dalších výše zmíněných procesů, ale také ovládání světel a rolet, a to při snadné obsluze, spolehlivosti i větším bezpečí. Díky odečítání údajů o spotřebě tepla, vody, plynu a elektrická energie navíc budete vždy vědět, jak na tom v těchto oblastech jste. Systém lze doplnit i o sadu bezpečnostních čidel, díky čemuž budete mít ihned přehled o tom, jestli jste někde nenechali otevřené okno či dveře.

 

 

Související příspěvky

Dřevěné balkóny jsou estetické i praktické

redakce

Proč stále uniká z rodinných domů teplo, i když je zateplená fasáda a vyměněná okna?

redakce

Náklady na vytápění se rázem snížily o 30 %

redakce