DŮM

Komínové systémy doplňte komínovou stříškou. Neprohloupíte!

Sníh, déšť, kroupy, listí, padající předměty. Komín musí v průběhu celého roku čelit mnoha rozmarům počasí. Chraňte funkčnost vašeho komínu komínovou stříškou. Bude nejen funkčním, ale i estetickým doplňkem.

 

Chraňte komíny před  nepříznivými povětrnostními podmínkami, i okolí od komínových produktů. Komínové stříšky totiž slouží i jako lapače jisker, které mohou z komína vylétávat do okolí. Bydlíte-li v zalesněném terénu, oceníte tuto funkci dvojnásob vy i místní hasiči.

 

Stříška jako lapač předmětů

Komínové stříšky ale neslouží pouze jako lapače jisker. Přestože je komínový průduch před běžným deštěm nebo sněhem primárně chráněn dobře provedenou stavbou neprohloupíte, pokud komínu dopřejete dvojitou pojistku v podobě komínové stříšky. Před padající listím a dalšími možnými cizími tělesy, které by mohly snižovat tah a zhoršovat funkčnost komínu, ho ani kvalitní konstrukce neochrání.

 

Výhody:

  • ochrana před padajícími předměty
  • lapač jisker
  • nižší náklady na údržbu komínu
  • estetická funkce

 

Kvalita = dlouhá životnost

Před instalací komínové stříšky zvažte její funkci a životnost. Na žebříčku oblíbenosti co do životnosti vedou u výrobců materiály jako nerezová ocel a měděný plech, pozadu nezůstává ani starý dobrý hliník. Z estetického hlediska můžete vybírat z mnoha typů.  Některým komínům padnou zaoblenější kusy typu Napoleon, jiným zase stříšky ve tvaru jehlanu. Při výběru nezapomeňte také na průměr vašeho komínového průduchu a nosnost komínu. Stříšky se liší i vahou.

Myslete také na statiku. Pokud váš komín není plně v kondici, mohla by mu stříška společně s poryvy větru spíše uškodit. Kvalitně postavené komíny si ale komínovou stříšku jako funkční doplněk, který vám usnadní pravidelnou údržbu zaslouží.

 

 

 

Související příspěvky

Dodejte svým plastovým oknům zářivý lesk nejen na svátky!

redakce

Kupujte střešní okno opravdu výhodně

redakce

Rekonstrukce našeho baráku – jak a kde jsme sehnali elektroinstalační materiál

redakce