TIPY

Oblíbili jste si minipivovary? Pořiďte si svůj vlastní

Zájem o minipivovary v posledních letech rapidně vzrostl – staly se oblíbeným lákadlem pro turisty a praktickým doplňkem pro majitele restaurací. Jak v pivním byznyse zazářit a proč o něm vlastně uvažovat?

Minipivovary jsou určeny především do restaurací a podobných zařízení, to ale neznamená, že si je nemůže pořídit v podstatě každý. Ať už jste zarytý milovník piva, pohybujete se v oblasti cestovního ruchu, vlastníte ubytovnu, kterou chcete něčím ozvláštnit, nebo uvažujete o razantní změně kariéry, díky minipivovaru zprostředkujete nevšední zážitek nejen turistům.

 

Pivní stezky – návštěva minipivovarů je samozřejmostí

Dnes se necestuje už jen za poznáním a malebnými místy, ale také za známými i méně známými pivovary. Někteří cestovatelé se v restauraci s minipivovarem pouze zastaví během dovolené a ze zvědavosti pivo vyzkouší, jiní se k nim vydávají cíleně. Zájem je o ně ve velkých městech, ale také na vesnicích. Už jen proto stojí za uvážení – pomohou do vašeho podniku nalákat více návštěvníků.

 

Pivo v lahvi? Raději minipivovar

Většina českých pivařů zastává názor, že točenému pivu se nic nevyrovná. Mnozí z nich raději navštíví vyhlášenou restauraci nebo pivní bar, než aby kupovali pivo v supermarketu.  Lahvová piva podle nich představují jen velmi slabý odvar. A co teprve piva v pet lahvích? O těch nechce pivní štamgast ani slyšet. Ale takové kvalitní domácí pivo z minipivovaru, který dokáže vyrábět více různých druhů a návštěvníky rychle zasvětí do výroby, to už by si i vybíravý pivní znalec dal říct. Jak ale vybrat ten správný minipivovar, který uspokojí i náročnější zákazníky?

Nechte si poradit – jaká je vaše plánovaná výrobní kapacita za rok? Veškeré příslušenství snadno pořídíte v e-shopu. Od základních setů až po sety pro skutečné znalce. Pořídit můžete mikropivovar pro menší i střední restaurace, stavebnicový minipivovar (zvládnete jej sestavit během několika hodin) i klasický restaurační pivovar (ten bývá vestavěný).

 

Minipivovary v lázeňství

Minipivovary se hodí také do hotelů a pivních lázní – tradiční káď, nebo sud piva je oblíbenou náhražkou vany. Často se umisťuje ven na terasu, aby hosté měli dokonalý výhled do okolní krajiny. A aby toho nebylo málo, můžou si přitom nerušeně vychutnávat zlatavý pivní mok. Po příjemné relaxaci následuje pivní exkurze, kde se o výrobě piva dozví všechno možné, a dokonce získají možnost výrobní proces sledovat. Asi tak nějak probíhá návštěva pivních lázní, ačkoliv pořadí se může lišit. V některých z nich můžou návštěvníci získat i pivní certifikát, který je označí za pivního znalce. Jedná se sice jen o humorné zpestření, ale jako dárek určitě potěší.

Jiné pivní lázně hrají spíše na středověkou notu – nabízí ochutnávku nejrůznějších druhů piv z minipivovaru, poslech dobové hudby, uvolňující koupel v zámeckém sklepení a odpočinek v luxusní historické komnatě.

Jestli uvažujete o něčem podobném, neváhejte se těmito nápady inspirovat. Nezapomeňte ale přidat také své vlastní. Protože jsou to právě nápadité myšlenky, co budí zájem.

Související příspěvky

Přípravu na topnou sezónu začněte v létě

redakce

Prodejte svou nemovitost dříve, než praskne realitní bublina

redakce

Specialista na CNC stroje- Awac

redakce