TIPY

Hliníková okna a jejich přednosti

Hliníková okna mají moderní vzhled, vysokou odolnost, dlouhou životnost a vyžadují minimální údržbu. Péče o ně je velmi snadná a jsou velmi lehká. Pokud je pro vás při výběru oken stěžejním kritériem výběru kvalita, můžete vsadit na německou značku Schüco i belgického výrobce Blyweert Aluminium.

 

Výhody hliníkových oken

  • možnost velkých rozměrů
  • vysoká pevnost a odolnost proti povětrnostním vlivům i minimální opotřebení
  • extrémně dlouhá životnost i ve značně těžkých podmínkách
  • minimální údržba
  • vysoce elegantní a luxusní vzhled
  • nízká hmotnost, snadná manipulace a odlehčení stavební konstrukce

 

Vsaďte i na doplňky

hliníkovým oknům si můžete dopřát i elegantní skleněné zábradlí uchycené do rámu okna či fasády. Na výběr je zábradlí z lepeného bezpečnostního skla nebo kaleného skla s potiskem, čiré, mléčné, kouřové či barevné. Umísťuje se k francouzským oknům z bezpečnostních důvodů a zároveň působí i jako estetický prvek. Vhodné je zvážit také instalaci sítí proti hmyzu do oken a balkonových dveří nebo některého z mnoha typů žaluzií.

 

Hliníková okna Blyweert – profilové systémy:

Hliníková okna SO EASY SETH

Od systému SETH se odvíjí ostatní systémy skupiny So Easy. Splňuje přísné požadavky na tepelnou izolaci na použití pro pasivní domy. Mají jedinečný design a nejsubtilnější složení rámu s křídlem má pouhých 83 mm.

Hliníková okna SO EASY HAPI

Profilový systém HAPI skrytého křídla má jednolitý vzhled a je použitelný i v prosklených fasádách. Okenní křídla jsou po obvodu skryta za profilem rámu stejně jako pohyblivé sloupky dvoukřídlového okna. Okenní konstrukce jsou s otvírkou i bez otvírky, se stejným vzhledem a možným zasklením v libovolné tloušťce.

Hliníková okna TRITON HI+

Prověřený systém MB-70 HI se pyšní dobrou tepelnou izolací. Tepelný komfort je díky speciálním izolačním vložkám v profilech a pod sklem vyšší než u standardních systémů. Má vysokou tuhost a umožňuje i konstrukce velkých rozměrů. K dispozici jsou dodatečné prvky s vysokou třídou odolnosti proti vloupání.

 

Hliníková okna Schüco – profilové systémy:

Hliníková okna AWS 70.HI

Okna Schüco AWS 70.HI kombinují efektivní řešení různých funkčních, architektonických a designových požadavků. Dosahují vysoké úrovně tepelné

izolace, štíhlé pohledové šířky, atraktivních tvarů křídel a skrytého manuálního nebo integrovaného elektromechanického kování oken s otvíráním ven i dovnitř.

Hliníková okna AWS 75.SI

Profilový systém Schüco AWS 75.SI spojuje vynikající tepelnou izolaci plastových a dřevěných oken s jedinečnými vlastnostmi hliníku. Okna mají dlouhou životnost, úzké pohledy a různý design. Dovolují i velké průhledné formáty a dají se kombinovat s dveřním programem značky Schüco.

Hliníková okna AWS 90.SI+

Profilový systém Schüco AWS 90.SI+ spojuje přednosti hliníku a vynikající tepelnou izolaci. Okna splňují náročné požadavky na tepelnou izolaci, ale i na design a architektonický vzhled. Hodí se na udržitelnou i designovou architekturu.

Společnost CREATIVE okna-dveře s.r.o. se zaměřuje mimo jiné i na realizaci hliníkových oken a dveří uvedených značek. Služby firmy zahrnují i demontáž a ekologickou likvidaci starých oken, zednické začištění zevnitř i zvenku včetně montáže vnitřních a venkovních parapetů a přechodových plechů. Je opravdu velmi důležité najít si pro výměnu oken zkušeného partnera a ušetřit si tak velké množství starostí.

Související příspěvky

Jaké barvy zvolit, aby interiér budil luxusní dojem?

redakce

Stojí za to si koupit smaltované nádobí?

redakce

Přehrávání internetových rádií komfortně přijímačem Dexon JBG 203

redakce