DŮM

Největší výhoda klimatizace? Může chladit i topit

Mít klimatizaci v létě se přímo nabízí, ale víte, že se vám vyplatí i v zimě? Pořiďte si tu správnou a získáte hned dvě užitečné funkce namísto jedné. Zjistěte více v našem článku.

Moderní klimatizace mohou interiér ochladit i vytopit a to za minimální náklady na provoz. Navíc můžou být velmi tiché a odvlhčovat vzduch. Začněme tím nejdůležitějším – možností regulace teploty v místnosti.

Nejlépe se cítíme při teplotě kolem 21 až 23 stupňů Celsia. Moderní klimatizace značky Toshiba vám umožní vychutnávat si vyhovující teplotu trvale a nesejde na tom, jaké je právě roční období. Už nikdy se nebudete muset vzbudit do chladného podzimního rána a v duchu si postesknout, že topná sezóna ještě nezačala, nebo že musíte jít zatopit v kotli.

 

Začněte výběrem správného typu

Zvolit můžete buďto jednotku typu split, nebo systém multisplit. Pokud chcete klimatizovat jen jednu místnost, stáčí vám klimatizační jednotka typu split. Tvoří ji jedna vnitřní a jedna venkovní jednotka.

Ale v případě, že chcete klimatizovat větší počet místností, budete potřebovat systém multisplit. U tohoto typu je venkovní jednotka jen jedna, ale vnitřních může být až pět.

 

Kam klimatizaci umístit?

Podmínkou umístění vnitřní jednotky je, aby vzduch mohl proudit do místnosti volně. Venkovní jednotku lze umístit na balkon, na střechu i obvodové zdivo, podle vašich možností
a představ. Nejčastěji bývá umístěna na obvodovém zdivu.

 

Neprotopíte víc, než potřebujete

Myslíte, že topení pomocí klimatizace je nepraktické? Ve skutečnosti bude celková spotřeba elektrické energie za rok nižší, než jste zvyklí.

Klimatizační jednotku s velmi nízkou spotřebou seženete snadno. Některé klimatizační jednotky značky Toshiba navíc disponují funkcí regulace výkonu (Toshiba RAS), což znamená, že zařízení nikdy nebude mít vyšší odběr, než právě potřebujete.

 

Jaký je nejčastější mýtus o klimatizacích?

Často vyvstane obava, že venkovní jednotka klimatizace je příliš hlučná a bude rušit vás i vaše sousedy.

Tak tomu bylo u starších zařízení, kde nadměrnou hlučnost způsoboval kompresor, moderní klimatizace ale tak hlučné nejsou. Modely značky Toshiba mají dokonce funkci tichého režimu (Silent1 a Silent2), díky které se hluk externí jednotky ještě sníží.

Související příspěvky

Potřebujete na zahradě koutek pro odpočinek, relaxaci a posezení – vyzkoušejte altány!

redakce

Vačkové spínače nemají vždy stejné vlastnosti a schopnosti

redakce

Systém MAGMARELAX je v oblasti zateplení světovou jedničkou!

redakce