DŮM

Asociace Dodavatelů Montovaných Domů chce pomáhat s ještě větší energií

Asociace Dodavatelů Montovaných Domů (ADMD) se změnila, aby měla více energie pro svoje náročné poslání – vylepšit sektor dřevostaveb ve prospěch investorů a kvality. Zjednodušeně se tato proměna dá popsat jako rozložení povinností předsedy ADMD díky vytvoření tří nových pozic. Těmi jsou pozice předsedy výkonné rady, ředitele ADMD a smírčího orgánu pro dřevostavby – Ombudsmana ADMD. Důvodem této změny je možnost věnovat se těmto časově náročným funkcím individuálně a ve větším rozsahu.

Jako předseda výkonné rady byl zvolen Michal Šopík, ombudsman pro dřevostavby je Oldřich Šebek a ředitelkou ADMD jmenovala nově sestavená výkonná rada Lenku Trandovou. Nové vedení ADMD si plně uvědomuje, že naplňování cílů asociace je dlouhodobý proces, který vyžaduje trpělivou práci na všech úrovních. Pro nové období byl také přijat i nový slogan: „ADMD – Maják ve světě dřevostaveb“, který by měl přispět k naplnění priorit.

Pro nové období byly stanoveny tyto prioritní oblasti:

· rozšíření prostoru pro dřevostavby vytvořením podmínek pro realizaci dřevěných konstrukcí i pro rezidenční a administrativní budovy

· spolupodílení se na legislativních úpravách spojených především s požární odolností staveb

· zvýšení aktivity v oblasti osvěty veřejnosti s důrazem na kvalitu dřevostaveb

· spolupráce se školami a žáky všech stupňů a tedy výchova nejen mladých architektů či inženýrů, ale i zručných řemeslníků.

Logickou cestou pro zefektivnění aktivit asociace je čerpat ze zkušenosti z téměř 20 let historie, ale také cíleně využívat současný velký potenciál ADMD, který představuje 23 členů (výrobců a dodavatelů dřevostaveb) a 42 partnerů (výrobců materiálů a systémů pro dřevostavby), stav k 1. 5. 2019. Jedním z přijatých kroků při naplňování cílů, ale i nejlepší reklamou pro nové investory, je využívání certifikace ADMD, známé jako Dokument národní kvality (DNK). Jde o certifikaci, která komplexně ověřuje průběh výstavby domu členů ADMD. Stává se tak jedinečným pomocníkem pro udržení kvality staveb ve prospěch investora a je také značkou kvality všech členů ADMD.

Dalším významným pomocníkem je aktivní využívání ombudsmana pro dřevostavby. Zjednodušeně jde o vysoce odbornou a nezávislou pomoc v případě neřešitelného sporu investora se svým dodavatelem dřevostavby. Poslání ADMD se nesoustředí jen na podporu zájmů svých členů a partnerů, ale i tolik potřebnou ochranu životního prostředí, protože dřevo je naše jediná významná obnovitelná surovina.

Asociace Dodavatelů Montovaných Domů (ADMD)

NOVĚ na adrese Výstaviště 1, 647 00 Brno, kde je také i sídlo společnost.

Ing. Lenka Trandová

ředitelka ADMD

Související příspěvky

K+M+B – víte, co tato zkratka znamená?

redakce

Nebojte se oken (nejen) v pasivním domě

redakce

Téměř neviditelné topení

redakce