TIPY

Jak si zajistit levnější plyn a elektřinu?

Cena elektřiny a plynu je v poslední době velkým tématem v celé společnosti. Někteří si stěžují, že je cena příliš vysoká, avšak někteří se s touto cenou plně ztotožňují. Proto zejména mladí lidé a obecně lidé s malým finančním příjmem zkoumají, jak si zajistit levnější plyn i elektřinu. V dnešním článku se podíváme, jak na to.

 

Porovnejte si ceny plynu

Prakticky jediným způsobem, jak si zajistit nižní cenu plynu je porovnat si jednotlivé dodavatele a vybrat si toho nejlevnějšího. Dnes totiž můžete přecházet od jednoho k druhému prakticky neomezeně, samozřejmě pouze v právních mezích platných smluv. Avšak tímto přechodem jste schopni ušetřit několik set korun za rok. Pozor si dejte také na skryté poplatky nebo sankce, abyste poté nebyli při placení nemile překvapeni.

 

Porovnejte si cenu elektřiny

Když už jste si snížili cenu za plyn, proč si také nesnížit cenu elektřiny. Postup bude velmi podobný, i zde je potřeba porovnat všechny dostupné dodavatele a jejich cenu se službami. Na elektřině však dokážete ušetřit ještě mnohem více než na plynu, neboť odběr elektřiny je mnohonásobně vyšší. V dnešních domácnostech běží prakticky vše na elektřinu, takže byste jistě ocenili snížení těchto nákladů. Ušetřené finance pak můžete investovat jinde.

 

Kterého dodavatele energie si vybrat?

Vybrat si dodavatele energie nemusí být vždy jednoduchý proces. Zvláště pokud začínáte takzvaně od nuly. Všichni vám budou nabízet velice výhodné podmínky a nezávazné smlouvy spolu s nízkými cenami. Dejte si však pozor na skryté klauzule a poplatky, které by vás mohly nemile překvapit. Nedbejte také na velikost dané společnosti. Jediné, co by vás mohlo zajímat, jsou uživatelské reference. V nich se můžete přesvědčit o spolehlivosti konkrétní dodavatele.

Ať už si nakonec vyberete jakéhokoliv dodavatele energie, měl by být především spolehlivý. Nikdo totiž nechce skončit odříznutý od plynu a elektřiny.

Související příspěvky

Proč si koupit lamelový rošt?

redakce

Hedvábné koberce jsou dokonalým skvostem i výhodnou investicí

redakce

Okna VEKA SPECTRAL – barevná škála se rozrůstá

redakce