ZAHRADA

Pořiďte si pro vaši zahradu automatický zavlažovací systém!

V létě je zahrada často vystavena tropickým teplotám a suchu, což nebývá pro zeleň zrovna příznivé. Aby zahrada vzkvétala je pro ni zásadní pravidelné zavlažování. Pokud chcete o prázdninách jet na dovolenou s klidným srdcem, že bude o vaši zahradu dobře postaráno, péči o rostliny svěřte „do rukou“ automatického zavlažovacího systému, který se o zálivku záhonů, ale i trávníku postará za vás.

Kärcher vyvinul pro kapénkovou závlahu i běžné zavlažování Kärcher Rain System, který kombinuje výhody obou typů zavlažování. Na rostliny působí stejně jako déšť, ale pouze v místech, kde je to potřeba. Jedná se o ekologické a úsporné zavlažování bez zbytečného plýtvání vodou. Kärcher Rain System ideálně zakomponujete mezi keře i do zeleninových nebo květinových záhonů. Voda se dostane beze ztrát přesně tam, kde jí je zapotřebí. Systém pracuje s tlakem až 4 bar a lze jej přizpůsobit téměř jakémukoli typu zahrady.

 

Déšť pro vaše rostliny na objednávku

Rostliny s různými nároky na množství závlahy se budou jen zelenat se sadou Kärcher Rain Box (doporučená cena 2250 Kč), která představuje efektivní a úsporné zavlažování podle potřeby. Je navržena tak, aby ji bylo možné namontovat bez použití nářadí. Obsahuje vše, co budete k zavlažování potřebovat – od přípojky na vodovodní kohoutek, přes spojky, filtr, 15 m dlouhou hadici systému Kärcher Rain System, která je určena k upevnění manžet a 10 m dlouhou hadici pro kapénkovou závlahu. Samozřejmostí jsou také T-díly s regulací, I-díly, 10 manžet pro kapénkovou závlahu a sada kolíků k upevnění hadic.

Inteligentní systém zavlažování, který se přizpůsobí rostlinám

O pravidelnou zálivku i v době vaší nepřítomnosti, ať už krátkodobé nebo dlouhodobé se postará speciální zavlažovací automat SensoTimer ST6 eco!ogic (doporučená cena 3400 Kč). Dokáže okamžitě reagovat na změny vlhkosti v půdě a podle toho rostliny automaticky zavlažuje s ohledem na jejich potřebu vody v celkem 5 nastavitelných úrovních vlhkosti. Speciální senzor každých 30 minut změří vlhkost půdy a zavlažování spustí sám, jakmile vlhkost klesne na nižší hodnotu. Denně můžete nastavit až 2 zavlažovací doby s maximální dobou zavlažování 90 minut.

 

Aby nepřišla ani kapka nazmar

Ergonomická zalévací tyč Kärcher Premium (doporučená cena 680 Kč) kombinuje prvotřídní funkčnost, perfektní ergonomii a elegantní design. Usnadní vám spoustu  práce se zaléváním zavěšených rostlin, ale i menších a středně velkých ploch a zahrady. Optimálního zavlažování lze dosáhnout pouze dokonale nastaveným obrysem postřiku. Obrys postřiku a množství vody lze přesně nastavit podle potřeby a šetrně podle jednotlivých rostlin a zajistit tak příkladnou péči o ně. Nedochází tak ke zbytečnému plýtvání, protože voda se dostane ve správném množství přesně tam, kam má. Jak sofistikované.

 

www.karcher.cz

Chcete se podívat, jak vypadá svět čištění, spoustu dobrých rad i příběhů naleznete na blogu www.svetcisteni.cz

Související příspěvky

Vířivka na zahradu

redakce

Plastový versus dřevěný plot. Který vybrat?

redakce

Stále se vám nedaří vybrat pergolu, která by se vám hodila na zahradu?

redakce