DŮM

Izolace stropu zabere jen pár hodin

S příchodem jara a tedy i blížícím se koncem topné sezóny přicházejí také obavy majitelů domů z účtu za vytápění a samozřejmě také myšlenky, jak v té následující ušetřit. Praktická, rychlá a oblíbená možnost, jak zabránit úniku tepla, je foukaná izolace stropu.

I když si to majitelé často neuvědomí, nejvíce tepla uniká právě stropem. Stropy často nemají kvalitní izolaci nebo chybí úplně a teplý vzduch stoupá vhůru. Pokud ho tam nic nezadrží, opustí dům a o to víc musíme topit a zvyšovat náklady na vytápění. Uniká tak až 30% tepla a to už je velmi znatelná část. Jednoduchým řešením je foukaná izolace, která je vhodná pro zateplení stropů a střešních prostor.

Díky technologii foukání izolačního materiálu přímo na potřebné místo je možné ji aplikovat i do špatně přístupných míst. Materiál dokáže vyplnit každou mezeru i prasklinu a to během pár hodin bez nutnosti vyklízení domu, stavění lešení a dalších nepříjemných příprav. Pomocí technologie foukání se provádí aplikace, kdy je veškerý materiál uskladněn mimo objekt na autě a hadicí je přiváděn a aplikován přímo na určené místo, k čemuž stačí jen několik otvorů. Nemusíte tak proměnit zahradu ve sklad materiálů a nářadí a několikrát denně uklízet po dělnících. Jako izolační materiál je použita minerální vlna, která odolá plísním i bakteriím, je nehořlavá a neslehne se, izolační vlastnosti tak zůstávají zachovány po dlouhé roky.

Správně izolovaný strop také poskytuje ochranu proti přehřátí domu v horkých letních měsících a zlepšje tak komfort bydlení i v podkroví. Zajištění i aplikaci foukané izolace je vždy lepší přenechat profesionální firmě, která dokáže posoudit váš dům, odhalit případné záludnosti, poradit s nejlepším řešením a samozřejmě zajistit bezchybnou aplikaci tak, aby vám mohla izolace sloužit bez problémů.

Související příspěvky

Potřebujete vyměnit okna? Po jakém materiálu sáhnout?

redakce

Kvalitní nábytek je z kvalitního dřeva

redakce

Mimořádné slevy jen do konce roku!

redakce