OSTATNÍ

Stěhujete se? Poradíme vám, kdy to vyjde nejlevněji!

V předchozích dílech našeho seriálu o stěhování, jsme vás informovali o průběhu a možných úskalích mezinárodního i vnitrostátního stěhování. Tentokráte se zaměříme na to, kdy vycházejí stěhovací služby nejlevněji, a na kdy je tím pádem nejlepší stěhování naplánovat.

Stěhujte se v době, kdy mají stěhováci volněji!
Správné načasování stěhování na „okurkovou sezonu“ je základním předpokladem k možnosti získání výhodnější cenové nabídky. Další výhodou je záruka, že k vám přijedou zkušení stěhováci, a ne třeba brigádníci, kterými se posiluje provoz na vytíženější období.

Většinou se stěhujeme kvůli končícím lhůtám

Roční období nehrají takovou roli, jak bychom si mohli myslet. Nejčastějším důvodem ke stěhování nejen v Čechách, ale i ve světě, bývají končící nájemní smlouvy. Roli samozřejmě hraje také stěhování za prací – zde se naopak stěhujeme na poslední chvíli kvůli nástupu do nové práce.

Kdy mají stěhováci nejvíce na pilno?

  • v rámci pracovního týdne v pátek a o víkendu hlavně v sobotu (dobré stěhovací firmy si za víkendy příplatky neúčtují, protože vědí, že víkend je pro mnoho rodin jednou z mála příležitostí ke stěhování)
  • poslední týden v každém měsíci (bez ohledu na roční období)
  • poslední dva měsíce v roce – tedy v listopadu a v prosinci
  • o svátcích a dnech klidu, kdy často řešíme resty
  • na konci pololetí nebo hlavních prázdnin u rodin, které se stěhují za prací a mají školou povinné děti

Ideální doba na stěhování právě začíná!
Pokud se stěhujete a nejste závislí na žádné lhůtě, pak je leden nebo únor ideální dobou pro přestěhování. V rámci celého roku vychází levněji prvních cca 10 dní v každém měsíci. Co se týče volby nejlepšího dne v pracovním týdnu, volte pondělek, úterek nebo středu. Kontaktujte některou ze stěhovacích firem, určitě vám rády bezplatně poskytnou bližší informace a vy si jen vyberete pro vás nejvýhodnější nabídku.

Související příspěvky

Prostor u bazénu je ideální k vytvoření relaxační zóny na zahradě

redakce

Tepování Praha 3 – čištění koberců s maximální profesionalitou

redakce

Fotovoltaika na zimu: Má smysl?

redakce