DŮM

Bydlete levněji – montované domy ze SIP panelů

Energetické vysoce účinné bydlení je moderním požadavkem uvědomělé klientely o plnohodnotné vytvoření rodinného zázemí. V nedávné minulosti se kromě klasických domů objevovali na trhu s výstavbou jiné alternativy pouze sporadicky a lidé k nim byli spíše nedůvěřiví. Doba se však mění a pozvolna se zjišťuje, že klasické domy stavěné mokrou cestou přináší spíše nevýhodné, zdlouhavé a finančně náročné možnosti.

Montované domy ze SIP panelů jsou z aktuálního hlediska další zajímavou možností, jak si vytvořit optimální podmínky k životu za sníženou sazbu. Navíc získáte kromě moderního bydlení i energeticky úsporné řešení, které je prověřené samotnými majiteli z celého světa. Pokud montované domy ze SIP panelů ještě neznáte, podívejme se na jejich charakteristiku a vlastnosti v našem informativně laděném článku.

 

Proč jsou montované domy ze SIP panelů natolik oblíbené?

Montované domy ze SIP panelů mají sníženou prostupnost vzduchu, díky čemuž je omezeno kolísání teplot v interiéru na minimální hodnoty. Navíc nemá vlhkost vzduchu vliv na tepelný odpor konstrukce v obvodových stěnách z panelů.

Další nespornou výhodou vedoucí k popularitě těchto domů je naprostá absence otvorů a dutin v jednotlivých panelech tvořící tvarový skelet domu. Touto strategií se zamezilo úniku tepla na minimum. Pokud se podíváme na tradiční izolace ze sypkých materiálů jako je skelná nebo minerální vata a porovnáme je s vlastnostmi izolačních účinků SIP panelů, zjistíme, že v námi prezentovaném tipu domu nedochází k vertikální cirkulaci vzduchu.

Tyhle důvody vás o montovaných domech ze SIP panelů přesvědčí

Montované domy ze SIP panelů tvoří jednolitý celek bez spar, otvorů a dutin. Když si představíme klasický zděný dům nebo dřevěné konstrukce, vznikají v nich velké počty spojů, záhybů i otvorů. Sip panely tak netrpí negativním ovlivněním tepelnými mosty. Výstavba touto technologií není žádnou novinou na trhu, ale prověřeným systémem. To nám dává celistvý přehled o všech vlastnostech i efektivitě domu. Dnes již s jistotou víme, že montované domy ze SIP panelů dokážou odolat hlodavcům i hmyzu, jelikož je pro ně stavební hmota přímo nestravitelná.

Získejte o 20 % levnější bydlení, než je tomu u výstavby zděného domu a bydlete již za 8 až 12 týdnů. Déle realizace většinou s ohledem na náročnost požadavků klientely netrvá.

Související příspěvky

Umyvadlo je srdcem koupelny, umíte ho správně vybrat?

redakce

Jak zajistit, aby váš dům byl dostatečně odvětrávaný?

redakce

Garážová vrata přesně podle vašich představ

redakce