BYT

Koupelnový nábytek levně a prakticky

Koupelnu sice mezi klasické místnosti obvykle nepočítáme, ale přesto ji musíme vybavit odpovídajícím nábytkem a funkčními doplňky, jenž ji zpříjemní a zútulní. Pokud mezi vaše kritéria při výběru patří i přiměřená cena, určitě se nechte inspirovat našimi tipy.

Prostředí v koupelně je velmi specifické, střídání teplot a zvýšená vlhkost proto neumožňuje použití nábytku určeného do ostatních místností. Koupelnový nábytek využívá kvalitnější a odolnější materiály, které zaručí jeho dlouhou životnost a užitnost.

 

Umyvadlové skříňky

Před vynálezem tohoto chytrého kusu nábytku zůstával prostor pod tímto sanitárním zařízením jednoduše nevyužitý nebo sloužil jako nevzhledné odkladiště nejrůznějších věcí. Umyvadlové skříňky jsou k dostání v mnoha provedeních a typech. Můžete se o tom přesvědčit například v bohatě rozvětveném sortimentu umyvadlových skříněk Cersanit. Uplatní se ve velkých i malých koupelnách. K sehnání jsou skříňkové i zásuvkové typy nebo modely, které se směrem dolů zužují a umožňují tak lepší přístup k umyvadlu, aniž by to negativně ovlivnilo jejich stabilitu. Hodí se především pro uložení čisticích prostředků, pracích prášků apod.

 

Kosmetické skříňky za zrcadlem

Dekorativní a pečující kosmetiku je vždy dobré mít uloženu na jednom místě, abychom při ranním spěchu vždy spolehlivě věděli kam a pro co sáhnout. Ideální jsou k tomuto účelu mělké skříňky s dvířky opatřenými zrcadlem – tzv. galerky. Obvykle se zavěšují nad umyvadlo a lze je dovybavit i vnitřním osvětlením nebo do nich ukrýt praktickou elektrickou zásuvku.

 

Chytré zásuvky pro větší pohodlí

Do koupelny se hodí i zásuvky, zejména pro uložení potřebného koupelnového textilu nebo jiných větších předmětů. Doporučujeme zásuvky bezúchytové, jenž nikde nepřekáží ani nehrozí zraněním. Zásuvky mohou stát samostatně nebo být součástí například umyvadlové skříňky Opoczno. Můžete do nich pořídit i nastavitelný organizér, který umožní pohodlné a praktické uložení drobných předmětů na velké přehledné ploše.

Doplňkové skříňky pro lepší využití místa

V koupelně často bojujeme o každý centimetr. Neměli bychom se tedy bát využít i rohy nebo úzká místa podél stěny. Nabídka doplňkových skříněk do koupelny je vskutku široká a v případě potřeby je možné nahradit klasický nábytek i drátěným systémem, který je praktický a vzdušný zároveň. Dobře vybavená koupelna by totiž měla především dýchat, abychom se v ní necítili stísněně a užívali si skutečně každé volné chvilky k relaxaci a odpočinku.

Související příspěvky

Hliník nehledejte v Humpolci

redakce

Stěhujete se do nového bytu v Praze? Poradíme, jak na to!

redakce

Nabídka luxusního bydlení v Praze je stále větší

redakce