TIPY

Hledáte inspiraci pro stavbu udírny? Začněte zde!

Uzené maso bylo pochoutkou lovců již odpradávna. Dnes si ho můžeme dopřát kdykoli a takřka v neomezeném množství díky bohaté nabídce potravinářského průmyslu. Nad domácí vyuzenou klobásku nebo slaninu ale zkrátka není, a mnozí jsou proto ochotni kvalitní kousek ze zahradní udírny doslova vyvážit zlatem.

Pokud i vy patříte k uzeninovým gurmánům a máte k dispozici alespoň malý kousek zahrady nebo verandy, můžete si jednoduše postavit udírnu vlastní a podílet se tak na vzniku lahodného zážitku úplně od píky. Inspiraci můžete načerpat ve Fotogalerii udíren, krbů a grilů, jenž vám zároveň prozradí z jakých komponentů jednotlivé sestavy vznikaly. Stačí si jen rozkliknout stavbu, která se vám líbí a začít spřádat plány na svůj vlastní projekt.

 full_src_img-7

Kulinářské speciality z domácí udírny jsou nadosah

I když počasí za okny venkovním projektům zatím příliš nesvědčí, můžete ho využít pro důkladnou přípravu. V e-shopu Kamnarina.cz naleznete vše, co pro stavbu té nejlepší udírny potřebujete. Jednoduše si vyhraďte příjemný večer se šálkem horkého čaje a objednejte si vše, co budete potřebovat. Hodit se může třeba speciální žárová malta Rath určená pro všechny tepelně namáhané vyzdívky (udírnová komora, topeniště a veškerý šamotový materiál). Její speciální hydraulicko/keramická vazba a teplotní použití do 120°C je vhodná i pro vytváření širších spár, takže její použití zvládnou i úplní začátečníci.

Objednejte si i nezbytné šamotové cihly a desky, kouřovody nebo kování včetně udírnových dvířek pro udírnu a nechte si vše potřebné dovézt až na svůj práh. Využijte dlouhodobě výhodné ceny nebo nahlédněte do sekce Bazar/výprodej nebo Zlevněné produkty, které vám dovolí ušetřit ještě více. Začít stavět můžete hned, jakmile se venku trochu zlepší počasí a pak už se jen těšit na domácí uzené delikatesy jako od mistra řezníka!

Související příspěvky

Hedvábné koberce jsou dokonalým skvostem i výhodnou investicí

redakce

Jaká jsou pravidla saunování v infrasaunách

redakce

Výškové mytí střešních oken, skleněných fasád, zimních zahrad. Práce ve výškách Praha 2

redakce