ZAHRADA

Zahradní nábytek, který respektuje trendy

Během posledních deseti let urazil oblíbený zahradní nábytek velmi dlouhou a složitou cestu. Zatímco na přelomu tisíciletí a ještě chvíli poté dominovaly zeleným oázám radosti plastové židle a stolky určené k jednorázovému použití, dnes jsou v kurzu mnohem atraktivnější a trvanlivější materiály.

Na prvním místě je stále dřevo, které se dokázalo zbavit pověsti choulostivého materiálu náchylnému ke vzniku plísní a hniloby. Svůj podíl na tom má především stále se rozrůstající trh s exotickým nábytkem, vyrobeným z odolných zámořských dřevin. Nábytek z teaku, akácie nebo eukalyptu oplývá jedinečnými vlastnostmi, které u tuzemské výroby nenajdete.

 

Dřevo, které odolá i mořské vodě

Málokdo ví, že v Asii neslouží teak pouze jako jedinečný dekorativní materiál pro výrobu sošek a interiérových doplňků. Naopak, využívá se všude tam, kde je třeba vytvořit něco odolného a trvalého. Najdeme ho proto třeba v mostních konstrukcích a dalších venkovních stavbách. Teakové jsou také rybářské lodě, které slouží svým majitelům často mnoho desetiletí, než se musí definitivně odebrat do výslužby.

_vyr_350viet-kreslo-1

Ani potom ale tento teak nekončí na smetišti. Sice mezitím přišel o svou charakteristickou medově hnědou barvu a pokryl se půvabnou stříbrošedou patinou, jeho vlastnosti ale nijak neutrpěly. Jednotlivá prkénka se proto pouze lehce zbrousí, napustí pečujícími oleji a pošlou se do dílen truhlářů a řezbářů, kteří z nich vyrobí něco nového a krásného. Poté mluvíme o teaku recyklovaném.

Zahradní nábytek z teaku se díky těmto benefitům stává mezi zákazníky dbajícími hlavně na kvalitu  stále žádanějším. Některé může odradit jeho vyšší cena, ale díky e-shopu Texim.cz, který se zabývá přímým dovozem kvalitního nábytku z Asie, je tento problém minulostí. Právě teď navíc probíhá lákavý novoroční výprodej, takže můžete při nákupu zahradního nábytku ušetřit ještě více.

 

Související příspěvky

Moderní úprava vody se jmenuje salinace

redakce

Zahradní nábytek od Siesta Bohemia – kvalita a vkus

redakce

Až 50% sleva na hliníková zábradlí!

redakce