OSTATNÍ

Dlažby s historickým dekorem

První keramický střep vznikl vypálením hlíny v ohni a od té doby se stal tento materiál stavební surovinou. Zdokonalováním designu se ručně vytvářené vypalované dlaždice začaly uplatňovat v interiérech hradů, zámků a následně i v dalších domech.

V polovině 19. století došlo ke změně technologie výroby, která umožnila rozvinout první manufakturní výrobu firmy Villeroy & Boch. Následně vznikalo množství dalších výrobců vyrábějících pestrou nabídku obkladů a dlažeb.

Přestože měly dlaždice vysokou kvalitu, uplynulo v mnoha případech již více než 100 let jejich užívání a v současné době vyžadují opravu nebo výměnu. Tyto dlažby jsou nedělitelnou součástí tehdejší architektury a proto k tomuto kroku nelze přistoupit s využitím běžné nabídky současných výrobců.. Možností pro citlivou výměnu historických dlažeb mnoho není, ale jednou z ověřených je Zahna Fliesen, jediný průmyslový výrobce neglazovaných historických dlaždic v Evropě.

Základní nabídku této firmy tvoří série Historic ve 12-ti tradičních barvách v různých formátech a tvarech. Další sérií s dekorovými dlaždicemi pro řešení náročných podlah je Alt Zahna. Samozřejmostí je vysoká kvalita nabízených výrobků a jejich vhodnost k použití odpovídajícímu charakteru historických staveb. Dlaždice mají speciální povrchovou úpravu zajišťující jejich dobrou čistitelnost a to včetně reliéfních povrchů. Mimo katalogově vyráběných dlaždic je možno dohodnout i zakázkovou výrobu dle potřeby investorů.

Je pochopitelné, že každý výrobce má obchodní síť ve které je možno potřebné výrobky objednat. Vzhledem k exklusivnímu zaměření  popsaných obkladů a dlažeb není mnoho míst kde lze popsané výrobky objednat a nakoupit. Jedním z takových prodejců je společnost J.W. v Čerčanech u které můžete konzultovat Vaše představy, objednat katalogové zboží nebo řešit zakázkovou výrobu.

 

 

Kontakt: J.W. spol. s r. o., 257 22 Čerčany

www.jwbenesov.cz

e-mail: jw@jwbenesov.cz

tel.,fax: 317 777 777

Související příspěvky

Mytí oken ve výškách už nemusí být jen Váš problém. Výškové práce čištění zimních zahrad Brno

redakce

Profesionální vývoj CAD systémů

redakce

Dodejte vaší kuchyni rustikální vzhled pomocí výrobků z kamene a dřeva

redakce