INSPIRACE

Výhody plynových topidel

Naftová topidla se hodí na vytápění velkých hal, stanů či skleníků. Naopak plynová topidla se hodí pro rychlé a jednoduché zahřívání například při posezení u grilování. Svoji úlohu splní i tam, kde není přívod elektřiny či plynu a je třeba příležitostně přitopit. Napájení je pomocí propanbutanových lahví.

 

Výhody plynových topidel

Jejich výhodou je jednoduchá manipulace, velmi snadno se přenáší. Jsou však o poznání těžší v porovnání s přímotopy elektrickými. Uvedení do provozu zvládnete za pár minut. Stačí připojit tlakovou láhev s plynem a hořák zapálit. Palivo se dodává v běžně prodávaných plynových lahvích, takže jste nezávislí na připojení elektřiny a plynu v objektu. Ovládání a regulace teploty jsou velmi jednoduché pomocí tlačítek. Výhodou jsou také velmi nízké náklady na vytápění v porovnání s elektrickým přímotopem. Ušetříte tisíce korun ročně. Pokud si potřebujete občas přitopit, s pořízením plynových topidel rozhodně neváhejte.

Dbejte na opatrnou manipulaci

S plynovými přímotopy je potřeba zacházet velmi opatrně. Je potřeba pravidelně kontrolovat všechny jejich části, aby nedošlo k úniku plynu. Nezapomínejte na pravidelnou revizi jako u jiných plynových zařízení.
Při používání plynových topidel je stejně jako u naftových potřeba pravidelně větrat. Plynová topidla využijete v zahradních stanech, v cirkusových stanech, v menších bytech, v rozestavěných budovách a podobně. Topidlo se nepřipojuje na přívod plynu z inženýrských sítí, takže jeho spuštění zvládne naprosto každý.

Topidla nezapomínejte mít pod neustálým dozorem, zejména pokud se v okolí pohybují malé děti. Při neopatrnosti může dojít ke zranění nebo vypnutí topidla. Vybírejte topidla od osvědčených firem, které nabízí kvalitní výrobky.

Související příspěvky

Chcete obchodovat se dřevem a dřevěnými výrobky? Víme kde!

redakce

Společnost Hizol s.r.o. hydroizolace je pro ně hračka

redakce

Rustikální kuchyně nejen na chalupu!

redakce