DŮM ZAHRADA

Jak by měla vypadat moderní čistírna odpadních vod pro rodinné domy?

Čistírny odpadních vod jsou u moderních rodinných domů v současném stavebnictví téměř nepostradatelnou součástí. Na mnoha pozemcích pro výstavbu rodinných domů totiž není možnost připojení odpadu do centrální kanalizace, a tak se domácnosti musí o tuto vodu postarat samy. A právě čištění splaškových a odpadních vod je v současnosti nejžádanější? Jak by ale měla vypadat čistírna pro rodinné domy, která bude splňovat všechny náročné požadavky moderní architektury?

 

Představíme si konkrétní model

Nejlepším představením toho, jak by měla vypadat kvalitní moderní čistírna odpadních vod je představení konkrétního modelu s konkrétními principy čištění. My vám dnes jednu takovou představíme. Bude se jednat o model ČOV typu D od společnosti EKONA s.r.o., specializovaného českého výrobce.

 

Základní charakteristika čistíren typu D

Domovní čistírny typu D jsou tvořeny vysoce odolná nádrží z kvalitního polypropylenu v podobě válce. Důležitý vliv na kvalitu má také vnitřní vybavení jednotlivých čistíren. Uvnitř čistírny se nachází česlicová stěna separace, dmychadlo, provzdušňovací elementy, plovákový spínač, dmychadlo a čerpadlo odtoku. Už podle samotného vybavení lze poznat, že se jedná o čistírnu s moderním systémem čištění vody, tedy za pomoci jemnobublinné aerace. Nátok je gravitační a odtok zajišťuje čerpadlo. Model využívá cyklický provoz. Jeho největší předností je vyrovnaný poměr ceny a výkonu.

 

I na kvalitě firmy záleží

Při výběru čistírny k rodinnému domu ale nerozhoduje jen kvalita samotné nádrže a technologií, ale také kvalita výrobce. Někteří vám poskytnou jen kvalitní zázemí a servis, jiní zase nadstandardní. EKONA s.r.o. nabízí pro čistírny typu D záruku 20 let ode dne prodeje. Na technologii se vztahuje záruka na dobu trvání 24 měsíců od uvedení čistírny do provozu. Součástí služeb je odborný záruční i pozáruční servis čistíren spolehlivou firmou. Čistírny disponují všemi potřebnými certifikáty a osvědčeními.

Detailní informace naleznete přímo na www.ekona.cz

 

Související příspěvky

Teplo nesmí z domu unikat nikde

redakce

Vylepšete si svoji zahradu ­– základem jsou kvalitní zahradní domky

redakce

Větší nebo svahovitá zahrada? I její sekání může být hračka!

redakce