INSPIRACE

Dělá vám starosti plíseň? Přenechejte ji odborné firmě „Odstraňování plísně Praha“

Už dlouho jsme u nás doma měli potíže s plísní a dlouho jsem nevěděla, jak se jí zbavit. Zkoušeli jsme všelijaké postupy, o kterých jsme se dočetli na internetu, ale upřímně – moc nám to nepomohlo. Tak jsem si o tom začala hledat opravdu hodně informací, abych tomu přišla na kloub. A zabralo mi to hodiny, ale zase na druhou stranu, přineslo to své ovoce. Jednak jsem se dozvěděla o tom spoustu informací, takže jsem už věděla co s tím (respektive našla někoho, kdo ví, co s tím), a našla tak výbornou úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., odstranění plísní Prahakterá nás plísně zbavila.

Co se týče té plísně, tak v bytě by měla být vzdušná vlhkost okolo 50–60 %. Jakmile je vyšší, už to může zadělávat na problémy. Například při dvacetiminutovém sprchování se do ovzduší dostane až 200g vody, pocením a dýcháním uvolníme během jediného dne do vzduchu až 300g vody a například čtyřčlenná rodina vyprodukuje více než deset litrů vodní páry denně. Když to všecko sečtete, tak je vám jasné, že toto všechno v domě, který je starší a sám už o sobě zadržuje vlhkost, je to poměrně velký problém. A řešením ve snaze šetřit energiemi určitě není moudré co nejméně větrat. Vypařená voda se pak totiž začne srážet a vytvářet podmínky pro plísně. Ale ani větrání nemusí přinášet očekávané výsledky. Je lepší si opatřit pořádnou prevenci. A věřte mi, je lepší se o to starat předem, protože mít na zdi plíseň není nic příjemného. Plíseň se dále často vyskytuje na zateplených fasádách a na severních stranách zdí je výskyt plísní, bakterií, hub a kvasinek nejčastější. Plísně se mnohdy tvoří i z vnitřních stran zateplených domů. Pro řešení problému, jak se těchto nežádoucích nečistot zbavit, je revoluční nátěr LSG – nátěr proti plísním, který napadené zdi tohoto problému zaručeně zbaví.

A tento nátěr nabízí právě úklidová firma A SERVIS LIPKA, o které jsem se už zmiňovala. LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Minimální záruku tohoto nátěru garantují 2 roky. Ale já ho mám už delší dobu (pět let) a za celou tu dobu se plíseň ani jednou neobjevila.

Takže ten nátěr od této firmy mohu jedině doporučit. Když k nám tehdy přijeli, byla jsem trochu skeptická i přes všechny ty recenze, na které jsem o nich narazila, protože všichni o nich psali jedině kladně. Ale dneska je můžu všem s klidným svědomím jedině doporučit. Odvedli u nás opravdu výbornou práci. Na místo napadené plísní nanesli běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. Je to vážně výborná věc, která vám zajistí, že s plísní už určitě noční můry mít nebudete. Jestli patříte mezi lidi, kteří mají ve svém obydlí, nebo práci, nebo prostě kdekoliv problémy s plísní, tak tento nátěr fakt moc doporučuji, protože je to rozhodně investice, která se vyplatí, protože té plísně se sami prostě nezbavíte – minimálně nám se to nepovedlo. Samozřejmě pokud se už objeví, tak určitě kontaktuje tuto firmu, protože nás plísně zbavila a od té doby máme klid. Ale stejně je podle mě mnohem lepší si od nich nátěr dát rovnou jako prevenci. Ale je pravda, že většina z nás pozná, že dům je problémový (co se vlhkosti týče), až, když se problém objeví. Ale nezoufejte, i když vím, že je to otrava, protože služba odstranění plísně od této firmy vám zaručeně pomůže.

Chybí vám vápník? Doplňte ho pomocí těchto potravin

Že má naše tělo vápníku nedostatek, poznáme podle bolesti svalů a jejich křečí, svalových záškubů či nízké hustoty kostí. Vápník je nedílnou součástí našeho organismu a fungovat bez něj je pro lidské tělo v podstatě nemožné, protože většina vápníku je uložena v kostech a zubech, kde plní pro jejich pevnost nezastupitelnou funkci. Proto byste neměli otálet, pokud na svém těle pociťujete, že má nedostatek vápníku a měli byste mu ho neprodleně dopřát.

15585998 - woman lying on rug on living room with moving boxes

Mezi nejlepší zdroje vápníku v potravinách pak patří sýry jako eidam či čedar, které obsahují přes 700mg vápníků na 100gramů potraviny. K doplnění vápníku jsou velmi dobrá i sezamová semena či konzerva sardinek v oleji, doporučit lze rovněž i tofu. Vysoké množství vápníku obsahují také sušené fíky (250mg ve 100g potraviny) a mléčné výrobky jako jogurt či mléko (přes 100mg). Obdobné hodnoty vápníku nalezneme i v müsli.

Kromě samotného vápníku je potřeba dodat tělu i vitamin D, který je pro jeho účinné vstřebávání nezbytný. Křeče vzniklé nedostatkem vápníků jsou opravdu nepříjemné, proto byste měli dostatek vápníku do svého jídelníčku zařadit.

Bohužel většina žen se dnes snaží mít dokonalou domácnost a své zdraví tak zanedbávají. Vyhraňte si proto na sebe více času, jednak abyste měli čas na doktory i čas sama pro sebe a úklid omezte. Například nečistěte ten koberec a přenechejte jej úklidové firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o., strojové čištění koberců Praha 7, která nabízí i spoustu dalších úklidových služeb, které určitě oceníte, protože odvádějí vynikající práci za dostupné ceny.

 

Související příspěvky

Přírodní kámen a jeho využití pro dlažby, obklady či do zahrady

redakce

Jaké barvy zvolit, aby interiér budil luxusní dojem?

redakce

Látkové stínění – řešení pro komfort i estetiku budov

redakce