ZAHRADA

Zahrada na balkoně – jak na to?

Rádi byste se obklopili osvěžující zelení v městské zástavbě ale vůbec nevíte, odkud začít? Hledáte tipy, jak co nejlépe využít svůj stávající balkon? Chtěli byste alespoň v pěstování bylinek a drobného balkónového ovoce a zeleniny být plně soběstační? Pak vám velmi rádi představujeme praktickou příručku, která vám pomůže v nelehkých začátcích.

 

Co si pořídit do začátku

Infografický průvodce Zahrada na balkoně se věnuje všem aspektům zahradničení na netradičních plochách do nejmenších detailů. Poradí vám nejenom, kde svou domácí zahrádku založit, ale také jak se o ni starat. Jako základní výbavu každého milovníka zeleně proto doporučuje:

  • lopatku
  • zahradnické nůžky
  • konev na zalévání
  • sázecí kolík
  • malé hrábě

Víceméně nezáleží na tom, jestli jste se rozhodli pro pěstování ředkviček, zelených fazolek, cibule nebo třeba středomořských bylinek. Vždy musíte klást důraz na ty stejné věci: přiměřenou zálivku, dobré zkypření půdy a šetrné zacházení rostlinami, které se vám za vaši péči odmění lahodnou úrodou.

 

Jak využít balkón na maximum

V průvodci také najdete řadu dobrých tipů pro to nejoptimálnější využití svěřeného prostoru. Ve hře jsou vertikální zahrady ze zavěšených květináčů i citlivé rozvržení pěstebního místa, sdružující k sobě rostliny se stejnými pěstitelskými nároky.

Nic nemusíte pracně hledat, vše najdete přehledně na jednom místě v tak jednoduché formě, které porozumí i malé děti. Můžete tedy tento jedinečný nápad využít i jako praktickou výukovou pomůcku při trávení letních dní se svými ratolestmi.

Nechte se také inspirovat četnými kreativními tipy a nápady, které promění vaši příruční zahrádku v naprosto jedinečné místo s originální atmosférou. Infografiku průvodce Zahrada na balkoně najdete na stránkách Shopalike.cz spolu s mnoha praktickými tipy pro nakupování u nás i v zahraničí. Užijte si vábení letní zeleně i nefalšovanou prázdninovou nákupní horečku na maximum!

Související příspěvky

Jak udit maso, aby mělo opravdu lahodnou chuť?

redakce

Co je potřeba vědět při stavbě nové pergoly

redakce

Nádherná zelenina od jara do podzimu se skleníky LIMES

redakce