INSPIRACE

Dům či byt ve venkovském stylu má své kouzlo

Útulný domov s nádechem nostalgie a kouzla starých časů – to je bydlení ve venkovském stylu, které si získává srdce stále širšího spektra lidí. Tento styl, jenž si získává na stále větší popularitě, přinese do vašeho interiéru vítaný klid a příjemnou pohodu – a to i do městských bytů, kde chybí dotek přírody! Vyznačuje se především přírodními materiály – od dřeva, přes kov až po kámen – a kloubí v sobě harmonii, jiný pohled na svět a dokonalé souznění všech prvků, které na vás rozhodně udělají dojem!

 

Přírodní materiály jsou pro venkovský styl neodmyslitelným předpokladem

A teď ruku na srdce – jak si představujete bydlení ve venkovském stylu? Pro někoho je tato představa jasná – stroze zařízené bydlení, které razí heslo „v jednoduchosti je krása“, jiný naopak zapojí trochu fantazie a představí si domov plný jednoduchých, leč hřejivých prvků, které vyvolávají příjemné pocity. Je pravdou, že k venkovu přírodní materiály jednoduše patří – kámen, dřevo, kov či jiné zde mají své místo. Ovšem pozor – bydlení na venkově rozhodně není jen o přehlídce těchto materiálů, a především o správné volbě vhodných textilních doplňků.

 

Vykouzlete útulný domov díky textilním doplňkům

Jak je známo, i sebemenší maličkost – jako třeba potah přehozený přes sedací soupravu v obýváku či pastelové polštářky na posteli v ložnici – dokážou se vzhledem interiéru hotové divy. I v tomto případě myslete na volbu dekoračních látek, bytového textilu či závěsů čistě z přírodních materiálů, které celý prostor zútulní a navodí tak ono nedocenitelné teplo domova.

 

Bavlna a len – vaše horká karta

Mezi přírodními materiály, kterým byste měli věnovat pozornost, kralují především bavlna a len. Zatímco u bavlněných textilií je stále žádanější motiv růží či jiných květinek na bílém podkladu, což působí bavlněné látky romanticky a něžně, režný podklad si vyžaduje vzory srdíček, puntíků a proužků, které jsou stále oblíbenější. Vyberte si látku na sici-raj.cz a nechte si ušít líbivé závěsy na míru, polštářky, sedáky, prostírání, ubrusy či jiné doplňky, které se postarají o tom, že se doma budete cítit dobře.

Související příspěvky

Jste sami sebou?

redakce

Jak na osvětlení zahrady?

redakce

Větrání, větrání, to nám hrůzu nahání

redakce