STAVBA

Podlaha do kuchyně se musí vybírat s rozmyslem

Pustili jste se do rekonstrukce kuchyně a přemýšlíte, jakou podlahu do ní zvolíte? Není to úplně jedno, protože v kuchyni některé ženy tráví hodně svého volného času, aby připravily pokrmy pro věčně hladové krky celé rodiny. Do kuchyně se mohou hodit snad všechny typy podlah, s výjimkou koberce, ten je pro tyto účely trochu nepraktický. Lepší je zvolit některou z pevných podlah, protože ty se snadněji udržují. Přeci jen se v kuchyni stávají mnohem častěji menší nehody, kdy se některá z potravin vysype nebo vylije, proto je snadná údržba na prvním místě. Zvlášť když se do vaření s vámi pustí také děti. To je pak během chvíle nepořádek i na těch místech, kde byste jej vůbec nečekali. Ale děti se rády učí a rodiče by jim měli dopřát, aby mohly s vařením pomáhat.

 

Specializované firmy vám zajistí také její pokládku

Pokud si nejste zcela jistí výběrem podlahy, vyhledejte odborníky a ti vám pomohou výběr dotáhnout do konce. V Praze můžete navštívit prodejnu společnosti Podlahy Praha, kde najdete široký výběr všech druhů podlahových krytin. Některé značky jsou vystavené jako vzorky, jiné je možné si objednat pomocí katalogů. Největší předností této prodejny je, že v ní nenajdete žádné nekvalitní materiály. Ze všech druhů podlahových krytin jsou zastoupeny pouze ty od kvalitních výrobců. Ty se vůbec nedají srovnávat s nabídkou obchodních domů, které sice nabízejí levnější podlahy, ale v těchto případech cena odpovídá kvalitě a ta je o poznání nižší.

Po získání dostačujících informací o všech dostupných podlahových krytinách jste nakonec na základě doporučení pracovníků společnosti Podlahy Praha zvolili vinylovou podlahu. Je měkká, protože jde o syntetickou podlahu podobnou podlaze z PVC a stejně tak, jako tato podlaha, se dobře udržuje a je voděodolná. Dodává se ve dvou typech, a to jako plovoucí podlaha nebo jako lepená podlaha, kterou je možné skládat z pásů nebo čtverců. U plovoucích podlah musíte ale dávat pozor na zatečení vody. Její dlouhodobé působení může poškodit nosnou desku. I když je podlaha měkká, tak je současně odolná vůči odření, protože její svrchní vrstva je opatřena ochrannou vrstvou, která zabraňuje poškození. Společnost Podlahy Praha vám nejen podlahu dodá, ale zároveň zajistí i její pokládku. U plovoucí podlahy byste ji při troše zkušeností dokázali položit sami, ale u lepených dílů je lepší vyhledat odborníky, kteří odvedou kvalitní práci. Díky odborné pokládce také podlaha dlouho vydrží a výměnu podlahy je možno díky spolupráci s firmou Rekonstrukce interiérů Praha možno realizovat také jako v rámci komplexní rekonstrukce interiéru.

 

Související příspěvky

Existují desky, které se dají využít v každém stavebním odvětví? Ano. A víme, kde je hledat!

redakce

Nechte si postavit montovaný dům na klíč

redakce

Členové ADMD bodují v anketě Dřevostavba roku 2019 časopisu DŘEVO&stavby

redakce