BYT

Hurááá, konečně bude grilovačka!

Hledáte gril na léto, ale nemůžete se v nepřeberné nabídce rozhodnout pro ten správný?  Zkuste vodní gril, který je určen skutečným gurmánům. S tímto grilem grilujete chutně, rychle, dietně i bez karcinogenních látek! A kde vodní gril sehnat? Stačí navštívit náš internetový obchod www.aston-kuchyne.cz.

Věděli jste, že ideální teplotou pro grilování je 150 – 200°C? U klasických grilů je ovšem teplota mnohem vyšší. Zahradní vodní grily však dosahují těch správných teplot a to díky použití vodní lázně, která teplotu plamene o poznání srazí. A jak to celé vlastně funguje? Mezi rošt a oheň se umístí lavor s vodou. Plamen ohřívá vodu a ta ve formě vodní páry stoupá a snižuje teplotu pod poklicí. Horký vzduch je tedy prosycen již zmiňovanou vodní párou, ale také typickým aromatizovaným kouřem z hořícího dřeva. Tento horký vzduch na grilovaný pokrm působí rovnoměrně a ze všech stran.

Takto grilované maso se nevysuší, ale naopak krásně zatáhne a všechna šťáva zůstane uvnitř. Dokonce i v případě, že maso zůstane na roštu o něco déle než by mělo tak získá silnější kůžičku, ale stále není extrémně vysušené a zůstává šťavnaté. To vše díky tomu, že horký vzduch, který proudí okolo masa, není suchý, jelikož je nasycen vodní párou. Díky působení horkého vzduchu rovnoměrně a ze všech stran se nemusí maso otáčet a to ať se jedná o jakékoliv maso. Takže vy nemusíte neustále stát u grilu, ale můžete se bavit společně se svými přáteli a známými. Abyste měli představu o tom, jak dlouho se zhruba maso griluje, uvedeme příklad v podobě kuřecích plátků, které jsou hotové již za 7–8 minut a po 10-15 minutách získávají výbornou křupavou kůžičku. Navíc jsou plátky připravené zcela dietně. Chuť masa je jemná, šťavnatá a lehce uzená. I v případě, že byste se rozhodli, grilovat kuře v celku bude ogrilované stejnoměrně, aniž byste ho museli jakkoli otáčet a pude lehce od kosti.

Obrovskou předností vodního grilu je minimalizace karcinogenních látek, které se tvoří při odkapávání a následném spalování odkápnuté marinády, tuku nebo šťávy z masa. U vodního grilu však nic neodkapává přímo do plamenů, ale do lavoru s vodou a tím nedochází k žádnému připalovaní, ale odkápnutá marináda se pouze vaří ve vodě. Je také třeba hlídat množství vody v lavoru a případně ji během grilování doplnit.

Dalším příjemným překvapením je nízká spotřeba dřeva. A poměrně zdlouhavé i pracné roztápění dřevěným uhlím, které není zrovna nejlevnější záležitostí a spotřebuje se ho o poznání více, je již minulostí!

V našem obchodě je k dostání dokonce multifunkční vodní gril 3v1, který vám umožní doma udit, grilovat i opékat. Tento gril využijete dobře také na chatě, chalupě, u rybníka nebo v kempu na dovolené. Multifunkční vodní gril se skládá ze tří na sebe nastavitelných částí, které lze použít jako ohniště, gril nebo uzavřenou udírnu. Dvě spodní části jsou opatřeny dvířky pro přikládání a kontrolu ohně, na vrchním poklopu je teploměr se stupnicí do 300°C. Součástí grilu jsou také dvě tyče určené pro zavěšení uzených pokrmů a odklápěcí otvor pro vypouštění kouře.

Gril je určen všem skutečným labužníkům. Pokud i vás zaujal jedinečný vodní gril, neváhejte a navštivte naše webové stránky www.aston-kuchyne.cz

Věříme, že budete mile překvapeni.

 


www.aston-kuchyne.cz


Související příspěvky

Jaké pražské lokality jsou nejžádanější pro výběr nových bytů?

redakce

Vybíráme krbovou vložku – na co si dát pozor?

redakce

Using Joomla!

redakce