OSTATNÍ

O’Tip. Revoluční technologie výměny segmentů na vrtací korunce

 

Diamantová korunka je při jádrovém vrtání nejzatíženější částí vrtací soustavy. Podléhá vysokému opotřebení a musí se proto čas od času renovovat. Tato renovace nejčastěji spočívá ve výměně segmentů diamantové korunky. Výměna segmentů ale bývá často časově i finančně dosti náročná. Celou vrtací korunku totiž v takovém případě musíme poslat do dílny a zde s vysokými nároky na čas, energii i materiál jednotlivé segmenty vyměnit. Vývojové centrum společnosti NORTON Clipper naštěstí vyvinulo nový revoluční patent, jak celou záležitost maximálně urychlit a zjednodušit.

Patentovaná technologie výměny prstýnku

Diamantová vrtací korunka O’Tip se skládá z ocelového kroužku (prstýnku), na němž jsou pevně navařeny jednotlivé segmenty. Toto zdánlivě jednoduché řešení přináší celou řadu výhod. Ocelový kroužek lze v případě potřeby celý vyměnit, včetně opotřebovaných segmentů, a následně na tělo korunky navařit kroužek nový. Není tedy nutné navařovat jednotlivé segmenty, vždy pracujeme pouze s kroužkem. Co to znamená v praxi? Výměna kroužku s opotřebovanými segmenty vám zabere sotva pár minut a zvládne ji i běžný pracovník přímo na staveništi! Už žádné čekání nebo zbytečně vynaložené náklady na manipulaci a přepravu!

Myslí na všechno

Díky výše zmíněné technologii navíc nemusíme v případě renovace segmentů vůbec řezat do těla korunky. Výrobce udává, že ocelový kroužek se segmenty lze bez potřeby zarovnání korunky pohodlně vyměnit až 10x. To znamená jediné – mnohem delší životnost těla diamantové korunky. Inteligentní ukotvení ocelového kroužku k tělu korunky s L-profilem navíc chrání nejvíce namáhanou část korunky před nadměrným opotřebením a podbrušováním tubusu.

Poradí si v každé aplikaci

Jádrové vrtání je určeno pro vytváření přesných kruhových otvorů ve zdivu a betonu. Diamantové korunky O’Tip jsou proto konstruovány tak, aby si poradily s betonem, armovaným betonem i zdivem. Drážkované segmenty pro snížení hodnoty tření nebo zkosený tvar segmentů pro lepší zavrtání vám navíc citelně usnadní práci. Vyzkoušejte to.

Třída segmentů DYNAMIC

Korunky O´Tip jsou osazeny nejlepší třídou segmentů NORTON Clipper X3 Dynamic s vysokou životností a zvýšenou rychlostí vrtání. O´Tip prstýnky se dodávají v balení jako samostatné prstýnky pro vlastní renovaci nebo v dodávce přímo s tubusem za výhodné ceny.

Související příspěvky

Lukrativní nabídky nemovitostí bývají často neveřejné

redakce

Dlažby s historickým dekorem

redakce

Každý objekt si zaslouží bezpečný a pohodlný vjezd

redakce