TIPY

Apsidová ložnice s balkónem jakožto vrcholné dílo designéra

S manželem žijeme v rodinném domě 5+1 v Praze. Ložnici máme v patře, tak jsme přemýšleli jakým způsobem ji vylepšit a oživit. Měli jsme spousty nápadů, ale nedokázali jsme je vyřešit sami. Na doporučení naší kamarádky, jsme zkontaktovali paní Pavlínu Lipkovou z firmy ORIGINE INTERIER DESIGNE.

Domluvili jsme si s ní schůzku a přijela se k nám domů podívat, co je potřeba vylepšit a upravit. Nadnesli jsme jí naše představy a požadavky a rozvrhli jsme i finanční rozpočet. Vše si zaznamenala a vypracovala předběžný návrh. Měli jsme jasnou představu v tom, že pokoj bude světlý, ne čistě bílý s doplňky v přírodní, šedé a bílé barvě.

Chtěli jsme mít koupelnu přístupnou přímo z ložnice a nechodit do ní jen z chodby. Tak jsme nechali probourat zeď mezi koupelnou a ložnicí a do části zdi jsme nechali zakomponovat skleněnou stěnu z mléčného skla, aby nebylo vidět přímo skrz. Zrušili jsme dveře k nám do ložnice a nechali jen dveře do koupelny. V koupelně je na zemi položena dlažba v antracitové barvě a v ložnici je plovoucí podlaha v přírodní barvě.

02 Rekonstrukce

Krášlící koutek s dominantním zrcadlem, je doplněn jednoduchým stolkem v přírodní barvě a 4 šuplíky v šedé barvě, 2 lampičkami ve smetanové barvě a pohodlným křesílkem ve smetanové barvě. Chtěli jsme mít i relaxační a odpočinkové místo, tak jsme pořídili koberec v šedé barvě, aby vynikl na přírodní plovoucí podlaze. Samozřejmě do relaxačního koutku patří i nějaké to relaxační sedátko, tak jsme tam pořídili sedací vaky ve smetanové barvě a doplnili i lampičkami na obou stranách ve smetanové barvě.

Relaxační koutek jsme vsadili do apsidového výběžku naší ložnice, kde se perfektně vyjímá. Lepší, aby se svíčky pálily na něčem než přímo třeba na koberci, tak jsme pořídili i přízemní relaxační stoleček. A nemusí být jen pro svíčky, ale i čaj nebo šálek dobré kávy. Záclony jsme zvolili jednoduché bez vzorku až na zem.

Postel máme na samotném konci ložnice, vedle apsidového výběžku. K ní máme i 2 jednoduché noční stolky, opět v přírodní barvě s šedými šuplíky a na nich postavené 2 lampičky ve smetanové barvě. Výborný nápad paní designérky se vzorkovaným závěsem za naši postel, oživil celkový dojem ložnice. Jelikož nemáme rádi velké lustry a svěšené světla, domluvili jsme se na bodovém osvětlení celého pokoje včetně koupelny.

03 Rekonstrukce

Rozhodně myslím, že máme jedinečnou ložnici a ne okopírovanou odněkud, a to hlavně díky paní Lipkové z firmy Origine. Tímto děkuji za skvěle provedenou práci a rádi doporučíme její služby i dále.

Související příspěvky

Autentický zážitek z grilování? Vsaďte na dobré ohniště a rošt

redakce

Dřevěné parketové podlahy Boen

redakce

Odstranění graffiti ze skleněných ploch v Brně

redakce